International

Vesti despre satelitul nord-coreenilor: Ce merge si ce nu

Publicat: 10 feb. 2016
1

Proaspat lansatul satelit al Coreei de Nord s-a plasat pe o orbita stabila dar nu transmite date spre Pamant, cred surse americane. Lasarea nu a convins inca expertii ca Phenianul a inregistrat avansuri semnificative in tehnologia rachetelor.

Lansarea de sambata a ceea ce Coreea de Nord a prezentat drept satelit de observatie a maniat vecinii statului si SUA, care considera ca este vorba despre un test cu racheta.

Citeste si SUA vor sa instaleze rapid un scut anti-racheta in Coreea de Sud, spre marea nemultumire a Chinei

„Este in orbita stabila acum. Au adus sub control rostogolirea”, a declarat un oficial american.

Aceasta este veste buna pentru nord-coreeni, in conditiile in care satelitul lansat de ei in 2012 nu s-a stabilizat pe orbita. Vestea proasta este ca noul satelit nu transmite nimic catre Pamant.

Phenianul a transmis ca lansarea cu succes a unui satelit, duminica, a fost a patra. Primele doua lansari nu au fost confirmate niciodata de altcineva.

Citeste si Coreea de Nord sfideaza avertismentele: „Vom lansa si mai multe rachete”

Principalele functii ale acestor sateliti sunt, potrivit Phenianului, monitorizarea vremii, cartografierea resurselor naturale si a distributiei padurilor si furnizarea de informatii care ar putea ajuta agricultorii sa-si sporeasca recoltele.
Adauga un comentariu