National

Veste proasta pentru conducatorii auto: Soferii nu vor mai putea scapa de amenzi

Publicat: 26 iun. 2013
1

Soferii primesc o veste buna si una proasta. Cea buna este ca daca autoritatile nu-i instiinteaza in cel mult doua luni de la data sanctionarii pe conducatorii auto amendati, contraventia se prescrie. Vestea proasta este ca soferii nu vor mai putea refuza sa ridice de la posta scrisorile prin care sunt anuntati de politie ca trebuie sa scoata bani din buzunar, potrivit Romania TV.

Guvernul vrea sa modifice legea pentru ca soferii sa nu mai poata evita plata amenzilor. Indiferent daca sunt gasiti acasa sau nu, in momentul in care postasul vine cu amenda in plic la usa destinatarului se considera ca acesta a fost instiintat. In cazul in care destinatarul nu va fi gasit acasa, plicul care contine amenda va fi lasat la usa locuintei, iar soferul indisciplinat va fi bun de plata.

O alta modificare propusa priveste prescrierea amenzilor daca soferul nu este instiintat la timp. Astfel, daca politia nu trimite amenda in cel mult doua luni de zile de la comiterea infractiunii, contraventia se prescrie.
Comentarii
Adauga un comentariu