Eveniment-Social

Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

Publicat: 15 iul. 2016
1

Anul acesta, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi ii asteapta la admitere si pe parintii candidatilor, institutia de invatamant superior urmand sa organizeze, in premiera, o serie de workshop-uri gratuite pentru parinti. Sesiunile se vor desfasura, in fiecare zi, in perioada 18 – 21 iulie 2016, in intervalul 11:30-12:30.

Citeste si:  Universitatea Cuza organizeaza admitere in Republica Moldova

„Studentia Curs rapid” este o initiativa a Departamentul Servicii pentru Studenti si Absolventi si va adopta o formula inedita: in timp ce vor avea loc sesiunile de informare si consiliere pentru parinti, candidatii vor beneficia si ei de un workshop gratuit, organizat in paralel. Astfel, viitorii studenti vor putea afla de la consilierii de cariera ai universitatii despre schimbarile pe care le presupune viata la universitate, vor investiga indeaproape asteptarile si temerile lor si vor invata despre resursele si oportunitatile de care vor beneficia in studentie. In paralel, parintii vor explora, alaturi de consilierii UAIC, propriile asteptari despre studentia copiilor lor si despre cum pot sa ii sprijine cat mai bine pe tineri in tranzitia care ii asteapta.

Citeste si:  Iata cate locuri sunt disponibile la Universitatea Cuza Iasi, la admitere

„UAIC este singura universitate din Romania care organizeaza evenimente dedicate parintilor. Conform unui studiu realizat in 2015, jumatate dintre studenti spun ca persoanele apropiate continua sa joace un rol foarte important in deciziile lor educationale, chiar si dupa varsta de 18 ani. In plus, numeroase studii internationale arata ca, implicarea parintilor, nu la nivel academic, ci doar de atitudine si sustinere emotionala, ii ajuta pe tineri sa faca mai usor tranzitia spre viata de student, ajutandu-i sa isi asume mai multe riscuri, sa cunoasca oameni noi si sa se adapteze noului mediu. Mai mult, nevoile de informare si consiliere pentru adulti difera fundamental fata de cele ale tinerilor, parintii fiind interesati in mod special de conditiile de confort si siguranta studentilor. Din acest motiv, workshop-urile pentru parinti si candidati vor aborda aceeasi tema – tranzitia spre viata de studentie, dar informatiile si discutiile vor fi distincte si adaptate fiecarei categorii de public”, arata oficialii de la Cuza.

Citeste si:  Vezi ce subiecte s-au dat la Facultatea de Drept din Iasi, la admitere
Adauga un comentariu