National

Veste buna pentru copiii din Romania. Ce a hotarat Guvernul

Publicat: 11 mai 2016
1
Veste buna pentru copiii sub trei ani care provin din familii defavorizate si care merg la gradinita sau cresa. Acestia vor beneficia de tichete sociale, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate astazide guvern, actul normativ eliminand astfel limitele de varasta impuse de legislatia in vigoare.
Guvernul a extins categoria copiilor inscrisi in invatamantul prescolar care sa poata beneficia de Programul „Fiecare Copil in Gradinita”, potrivit unui comunicat de presa. Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate elimina varsta minima de la care se poate acorda acest drept (trei ani), precum si varsta maxima pana la care se poate acorda (sase ani).
Tichetul social destinat sa incurajeze copiii din familiile defavorizate sa urmeze gradinita vor beneficia si copii sub varsta de trei ani, daca urmeaza cursurile invatamantului prescolar, precum si copiii care depasesc varsta de sase ani si care continua sa mearga la gradinita ca urmare a recomandarilor specialistilor (copii cu dizabilitati si/sau cu dificultati de invatare).Adauga un comentariu