Actualitate

Verdict bomba al judecatorilor! Fostul director al unui spital trebuie repus in functie

Publicat: 26 iun. 2015
1

@ Procesul pe care acesta l-a deschis impotriva unitatii sanitare din Iasi si a Consiliului Judetean s-a finalizat @ Medicul a obtinut castig de cauza @ Vezi ce a hotarat judecatorul

Instanta de judecata a dat castig de cauza conf. dr. Razvan Socolov, dupa ce acesta a contestat decizia prin care a fost demis din functia de director medical al Maternitatii Elena Doamna din Iasi. Medicul a fost revocat din functie in luna octombrie a anului trecut de catre presedintele Consiliului Judetean (CJ) de atunci, Cristian Adomnitei, in urma unui imens scandal. O tanara a nascut pe 9 septembrie 2014, in mai putin de 24 ore de la internare, un bebelus mort, dupa ce a trecut prin chinuri groaznice. Mai mult, sotul gravidei a adus acuzatii grave medicilor care nu au fost de gasit in noaptea de 8 spre 9 septembrie.

In urma anchetelor efectuate de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, conducerea Maternitatii Elena Doamna a fost demisa. Consiliul de Administratie (CA) a decis sa-l demita din functie atat pe directorul medical, cat si pe manager. Conf. dr. Razvan Socolov a considerat ca membrii CA si-au depasit atributiile si au urmat o decizie a CJ. Acesta a dat in judecata Maternitatea Elena Doamna si Consiliul Judetean. Unitatea medicala se afla in administrarea Consiliului Judetean.

Instanta de judecata s-a pronuntat in urma cu cateva zile si a dat castig de cauza conf. dr. Razvan Socolov. Astfel, instanta a decis sa anuleze dispozitia din 15.10.2014 a presedintelui CJ prin care s-a dispus revocarea medicului Socolov din functia de director medical. De asemenea, judecatorul a anulat si hotararea CA al maternitatii prin care s-a dispus revocarea dr. Socolov din functie. Instanta de judecata a decis reintegrarea conf. dr. Razvan Socolov pe postul de director medical la Maternitatea Elena Doamna si obliga unitatea medicala sa efectueze mentiunile corespunzatoare in sistemul electronic de evidenta a salariatilor, REVISAL, referitoare la ocuparea postului de director medical in cadrul institutiei, incepand cu data de 1.12.2011 si pana la 1.12.2014.

Conform hotararii instantei, Maternitatea Elena Doamna este obligata sa-i achite dr. Socolov o suma egala cu diferenta dintre salariul cuvenit conform contractului de administrare si cea efectiv incasata in perioada 1.12.2011-1.07.2012, actualizata. De asemenea, obliga unitatea medicala sa-i achite o suma egala cu salariile cuvenite incepand cu data de 16.10.2014, data la care a fost revocat din functia de director medical, si pana la data de 1.12.2014, cand a incetat contractul de administrare, actualizata. Consiliul Judetean si Maternitatea Elena Doamna este obligata sa plateasca medicului cheltuieli de judecata in valoare de 2350 lei. Instanta a respins cererea conf. dr. Razvan Socolov prin care a cerut daune morale de 20.000 lei. „Am obtinut anularea deciziei de demitere. Astept hotararea instantei in scris pentru a vedea apoi consecintele”, a declarat conf. dr. Razvan Socolov.
Comentarii
Adauga un comentariu