Local

Venituri duble la Compania de Transport Public fata de RATP Iasi

Publicat: 06 iun. 2016
1

Societatea Compania de Transport Public SA Iasi estimeaza pentru anii 2017 si 2018 venituri de 97.514.000 de lei, respectiv 99.757.000 de lei. Estimarile au fost facute dupa ce autoritatile locale au aprobat bugetul de venituri si in cazul Companiei de Transport Public SA Iasi, iar rezultatul brut estimat pana la finalul anului 2016 arata un profit în valoare de 141.000 lei, asta în urma preconizarii unor venituri totale în suma de 55.496.000 lei si a unor cheltuieli totale de 55.355.000 lei.

Aceasta fundamentare a veniturilor s-a realizat tinând cont de nivelul estimat al cererii pentru anul 2016, iar cheltuielile au fost stabilite în functie de planul de transport, numarul de mijloace de transport necesar pentru acoperirea tuturor traseelor, volumul cheltuielilor materiale, precum si de nivelul estimat al indicelui de crestere al preturilor pe anul 2016. Proiectul privind cedarea transportului public catre CTP Iasi a fost dat in dezbatere publica si urmeaza ca la proxima sedinta de Consiliu Local, acesta sa fie aprobat.

Conform bugetului Municipiului Iasi pe acest an, pentru achizitia de autobuze noi în 2016, Primaria a alocat suma de 10 milioane de lei. „Transferam tot ce tine pe aceasta noua companie si speram sa fie un nou inceput. Transferul patrimoniului se face cu o singura Hotarare de Consiliu Local”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene. 

Tags:Comentarii
  • la asa venituri, sa faca bine sa asigure transportul in tot orasul,nu sa mearga la Ciurea,iar eu sa merg cu 27 de la Unistil Vaslui!!! In plus, sa faca aparatori pt ploaie in statiile de tramvai/autobuzul! Eu stau in CUG 2. cand a plouat, in statie te stropeau masinile si din fata (pt ca au voie sa treaca prin fata refugiilor si,chiar dc nu au viteza, apa tot sare si te strpoeste…) si te stropeau si din spate, pentru ca nu exista protectie impotriva ploii, asa cum am vazut in statiile din centru si chiar din Baza 3.
    Domnule primar, va invit sa circulati si cu autobuzul 27 din statia Biserica Inaltarea Domnului in orele foarte insorite ale zilei sau atunci cand ploua, ca sa avem si noi un sprijin in dumneavoastra!

Adauga un comentariu