Eveniment-Social

Vei ramane marcat dupa asa ceva. Un student de la Cuza, agresat intr-un mod sadic

Publicat: 19 dec. 2014
1

@ Din pacate, asa ceva este inca posibil in Europa anului 2014! @ Putini sunt cei care ar putea crede ca un tanar poate fi supus la asemenea agresiuni @ Totul a avut loc in apropiere de orasul Iasi @ Acesta a fost la un pas sa fie batut dintr-un motiv banal

Se pare ca, in Republica Moldova, lucrurile par a fi mai grave decat pe vremea regimului Voronin! Asta dupa ce, recent, partidele comuniste au reusit sa obtina un scor incredibil la ultimele alegeri parlamentare, un tanar roman – masterand al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) la Facultatea de Istorie a fost agresat intr-un mod incredibil. Concret, coordonatorul Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, a primit interdictie de intrare in Moldova. Masura a fost luata, cel mai probabil, dupa ce Simion a avut pozitii publice in care a criticat practicile anti-romanesti ale unor guvernanti bolsevici de la Chisinau.

Citeste si: REVOLTATOR! Fost student al Universitatii Cuza Iasi INTERZIS in Republica Moldova – FOTO

„Comunistii au revenit la putere? George Simion are interzis in Republica Moldova. Este de-a dreptul elucubrant ceea ce mi s-a intamplat! Mergeam la Chisinau pentru a pune la punct detaliile unei reuniuni a jurnalistilor din Romania si Republica Moldova. Cer sprijinul autoritatilor Romaniei pentru a pedepsi acest abuz, care este unul la ordinea zilei pentru cei peste trei milioane de romani de peste Prut”, a declarat tanarul.

Citeste si: Un student iesean i-a aprins lumanarea lui Iliescu

„Daca te-ai pus rau cu aia de sus”
 
Mai departe, Simion a acceptat sa le povesteasca reporterilor BUNA ZIUA IASI (BZI) intreaga sa aventura care se putea sfarsi tragic pentru el. „Ajuns în vama Albita-Leuseni, am fost scos din autocarul de linie cu care mergeam la Chisinau si preluat de un politist de frontiera care mi-a comunicat taios: nu aveti voie sa intrati pe teritoriul Republicii Moldova, întoarceti-va! Nu, scena de fata nu este din 2009, ci mi s-a întâmplat mie pe 16 decembrie 2014. Înainte si dupa alegerile din 30 noiembrie din Moldova am criticat, personal si în numele organizatiei pe care o reprezint, politicienii de la Chisinau, inclusiv pe acei care dau impresia la Bucuresti ca sunt de orientare europeana. Am plecat la Chisinau pentru a ma ocupa de organizarea unui eveniment planificat în luna ianuarie, care presupunea aducerea împreuna a 30 de jurnalisti din Republica Moldova cu 30 de jurnalisti din România. Nici prin cap nu-mi trecea ca nu voi putea ajunge la destinatie. Ceea ce prevedeam de multa vreme s-a adeverit: puterea de la Chisinau uraste tot ce-i românesc si gândul unei viitoare uniri, benefice pentru populatia de acolo, îi înspaimânta. Nu stiti pentru ce? Dat jos din autocarul de linie, cu toti ceilalti pasageri mirati, privind la geam, întreb pe ce motiv mi se interzice accesul! Politistul de frontiera ma întreaba: Cum, nu stiti de ce?  Nu, nu stiu, ultima oara când am patit asa ceva a fost pe vremea lui Voronin, când mi-au cerut test SIDA si m-au arestat. Politistul da prin statie, sa mai verifice o data si apoi îmi spune ca acei colegi ai lui spun ca ar trebui sa fiu la curent cu motivul. Mi se înmâneaza o hârtie pe care scrie: «Interzis intrarea în R.M.», pentru urmatoarele motive: este bifat punctul (H) – inadmisibil în sistemele informationale automatizate nationale… Dupa asta, vamesii se dau de ceasul mortii sa gaseasca o masina care sa ma treaca înapoi in România. Unul dintre ei ma întreaba daca fumez, spun ca NU, el îsi aprinde o tigara si-mi spune: «Ci, crezi ca-i vina noastra? Asa am primit ordinul, daca te-ai pus rau cu aia de sus», si-mi face un semn discret…”, a mai dezvaluit tanarul.

Citeste si: Regimul Voronin a interzis intrarea cetatenilor romani in Republica Moldova
Adauga un comentariu