Actualitate

Vedete tepuite pe Facebook de doi tineri. Au castigat bani frumosi de pe urma lor

Publicat: 10 apr. 2015
1

@ Numeroase vedete de televiziune, teatru si film au primit cererile de prietenie ale celor doi tineri, care le-au clonat profilurile de Facebook, dupa care au cerut donatii pentru ajutorarea copiilor nevoiasi
 
Politistii ieseni, în colaborare cu cei de la Neamt, au efectuat doua perchezitii la domiciliile a doi tineri din municipiul Piatra Neamt, care au inselat numeroase vedete prin intermediul retelelor de socializare. Astfel, in cursul zilei de 8 aprilie, politistii Sectiei 5 Politie, împreuna cu cei din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciul de Actiuni Speciale, în colaborare cu politistii de la Neamt au efectuat, în baza mandatelor emise de Judecatoria Iasi, perchezitii la locuintele lui Iulian L., in varsta de 21 ani si Constantin N., in varsta de 20 ani, ambii fiind banuiti de înselaciuni prin intermediul retelei de socializare Facebook. In perioada aprilie 2014 – februarie 2015, cei doi au trimis cereri de prietenie pe Facebook mai multor vedete de televiziune, teatru si film, dupa care, sub numele acestor vedete, facându-si conturi false, au interpelat prietenii vedetelor si, în numele acestora, au solicitat sume de bani cuprinse între 300 si 2.000 lei, în scop umanitar. Cele mai multe solicitari au fost facute pentru copiii din municipiul Targu Neamt, care ar fi ramas orfani sau ale caror locuinte ar fi fost distruse de incendii. Sumele de bani erau trimise prin transfer bancar.

Vlad Lacatus
, din piatra Neamt impreuna cu prietenul sau care a fugit recent in Anglia, au clonat un cont de Facebook al Rodicai Popescu Bitanescu. Printre vedetele inselate de cei doi tineri in numele celebrei actrite se numara Teo Trandafir, Adela Popescu, Iulia Vântur sau Radu Vâlcan.

In urma perchezitiilor, doar Vlad Lacatus a fost gasit acasa si retinut de oamenii legii. Rodica Popescu Bitanescu chiar a atras atentie pe reteaua de socializare ca se incearca inducerea in eroare a multor prieteni de-ai sai prin crearea de conturi false.

Citeste si: Fiica unor importanti afaceristi, victima intr-un grav accident rutier. Bolidul de lux, facut praf – FOTO

„În dosarul instrumentat de politistii Sectiei 5 Politie Iasi, au fost identificate 28 persoane vatamate de pe raza judetelor Iasi, Bacau, Neamt, Ilfov, Vaslui, Dâmbovita, precum si din municipiul Bucuresti, care au fost audiate”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Cei doi tineri din Neamt au strans o mica avere prin intermediul retelei de socializare. Cei doi au strans intr-o perioada mai mica de un an, fara eforturi prea mari, aproape 10.000 lei de la vedetele de teatru, film si televiziune. Dupa aceste practici, unul dintre tineri a fost retinut de politisti.

„În cadrul perchezitiilor efectuate au fost ridicate doua laptopuri, o unitate de calculator, trei telefoane mobile si o tableta în vederea continuarii probatoriului existent. Prejudiciul cauzat partilor vatamate este de 7.632 lei si 650 euro. Unul dintre cei doi tineri a fost retinut pentru 24 ore, iar acum este cercetat sub control judiciar”, a mai declarat oficialul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Adauga un comentariu