Magazin

Vaticanul a recunoscut o a doua minune a papei Ioan Paul al II-lea

Publicat: 18 iun. 2013
1

Vaticanul a mai facut un pas in canonizarea papei Ioan Paul al II-lea si i-a recunoscut a doua minune, noteaza Agerpres.

O noua etapa in procesul de canonizare a papei Ioan Paul al II-lea a fost consemnata, marti, odata cu recunoasterea celei de-a doua minuni a fostului suveran pontif, relateaza agentia italiana Ansa, citata de AFP si EFE.

Lui Ioan Paul al II-lea i s-a atribuit vindecarea inexplicabila stiintific a surorii Marie Simon Pierre, care suferea de parkinson. Anul trecut, o comisie alcatuita din sapte medici ai acestei Congregatii a admis de asemenea vindecarea inexplicabila a unei alte femei.

Comisia de teologi a Congregatiei pentru Cauza Sfintilor a recunoscut aceasta a doua minune, dupa cea care i-a permis beatificarea pe data de 1 mai 2011.

Aceasta a doua minune mai trebuie recunoscuta si de preotii si cardinalii din Congregatie, iar ultima etapa in procesul de canonizare este semnarea decretului de catre actualul papa Francisc. Canonizarea efectiva s-ar putea produce pe 20 octombrie, la sfarsitul ‘Anului credintei’, lansat de papa Benedict al XVI-lea.

Contactat de AFP, purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a refuzat orice comentariu pe acest subiect.
Adauga un comentariu