Sport

Vasile Turcu rupe tacerea: a fost blat meciul Dinamo – Lazio?

Publicat: 19 nov. 2015
1

În vara, fostul finantator dinamovist Vasile Turcu a fost audiat de Directia Nationala Anticoruptie, care acum ancheteaza meciul Dinamo Lazio, din preliminariile Ligii Campionilor din 2007, suspectat ca ar fi fost aranjat. Dupa ce Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali au intrat în vizorul DNA în acest caz, fostul actionar respinge ipoteza prin care Dinamo ar fi cedat meciul cu italienii din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, din sezonul 2007/2008, pentru a primi peste 5 milioane de euro în schimbul transferului lui Stefan Radu.

Partida retur, disputata la Bucuresti, este cea care a stârnit suspiciunile procurorilor. La pauza, Dinamo avea 1-0, dar în a doua repriza a primit usor 3 goluri si a cedat meciul cu 1-3 si, implicit, calificarea în grupele Ligii Campionilor. În schimb, alb-rosii sunt suspectati ca ar fi primit în 2008 5,3 milioane de euro, în contul transferului lui Stefan Radu la gruparea capitolina. Cristi Borcea, actionar al echipei în acea perioada, si fratii Ioan si Victor Becali, încarcerati dupa Dosarul Transferurilor, vor fi audiati la DNA. Vasile Turcu sustine nevinovatia întregii conduceri a alb-rosiilor din acel moment.

„Am fost si eu invitat la DNA. Am discutat, eu stiu cum s-a negociat contractul, am fost acolo. Banii sunt în club – 5,3 milioane de euro. Mai departe, ce pot sa spun? Eu stiu doar de transferul lui Radu Stefan, nu stiu ce alte banuieli sunt, nu cunosc. Eu am dat o declaratie la DNA, pe care o sustin si în ziua de azi. Nici clubul Dinamo nu e implicat. Contractul s-a semnat, a fost conditia sa fie niste transe pe doi sau 3 ani, banii au intrat în club, iar jucatorul a ramas acolo, joaca la ei si în ziua de azi”, a spus Vasile Turcu, la Digi Sport 1.

DNA s-a autosesizat dupa declaratiile unui alt fost actionar, Vladimir Cohn. „Dinu si Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Pretul a fost vânzarea lui Radu Stefan, care nu valora niciodata 5 milioane de euro”, spunea Cohn la începutul anului. „Daca era o suma uriasa, nu-l mai lua clubul! Care club din lumea asta – mai ales ca e un club profesionist, care se bate acolo la titlu – îl tinea acolo, sa-i mai plateasca contractul? Daca era ceva neclar, dupa un an de zile spunea gata! Eu am stat la contract si am vorbit cu directorul sportiv de la ei. L-au vrut, dom’le, au vazut ca e jucator”, a mai spus fostul actionar al lui Dinamo.
Adauga un comentariu