Local

Vamesii au cautat contrabandisti in Siraj – VIDEO

Publicat: 15 mart. 2011
1

Comerciantii din Complexul Siraj au avut, ieri dimineata, surpriza ca, in loc de clienti, sa fie vizitati de echipe mixte de control. Verificarea chioscurilor a fost facuta la solicitarea Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV). La actiune au participat si reprezentanti ai Garzii Financiare, ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, ai Inspectoratului Teritorial de Munca si ai Jandarmeriei. „In total, la control au participat 150 persoane, iar actiunea a vizat combaterea evaziunii fiscale si a contrabandei. De la DRAOV au fost 35 inspectori vamali, care verifica documentele si marfurile oferite la vanzare in Siraj”, a declarat Liana Barbu, purtator de cuvant al DRAOV Iasi.
In timpul raziei facute printre comercianti, standurile au ramas deschise, activitatea de la fiecare magazin fiind blocata doar in perioada controlului.

Nu a fost facut bilantul sanctiunilor

Echipele de control au sesizat nereguli si au confiscat marfa din Siraj, dar sanctiunile aplicate nu au fost centralizate pana la inchiderea editiei. „Se lucreaza inca, probabil in cursul zilei de maine (astazi – n.r.) se va sti cu exactitate ce s-a gasit in neregula, ce marfa s-a ridicat in vederea confiscarii si in ce cantitate”, a precizat Liana Barbu.
Cert este ca inspectorii vamali au gasit, printre altele, cutii cu aparate de ras de unica folosinta si absorbante fara documente de provenienta.
Nici Garda Financiara nu a centralizat inca rezultatele controlului de ieri. „A fost actiunea celor de la vama, iar noi am fost solicitati sa-i sprijinim. Am avut patru comisari trimisi in Siraj, iar rezultatul controlului il vom afla in orele urmatoare”, a declarat Viorel Muntenescu, comisarul-sef al Garzii Financiare Iasi.

Protectia Consumatorilor a dat 7 amenzi

La raziile din Complexul Siraj au participat, din partea CJPC, patru comisari, grupati in doua echipe de control. Acestia au efectuat 10 actiuni de control la diferiti operatori economici din complex. S-au aplicat noua sanctiuni, dintre care sapte amenzi a cate 1.000 de lei fiecare si doua avertismente. Majoritatea sanctiunilor au fost date pentru nerespectarea prevederilor legale privind etichetarea produselor. „Totalul amenzilor aplicate se ridica la 7 mii lei, iar sanctiunile au vizat absenta informatiilor de pe sistemul de etichetare a produselor”, a declarat Daniel Piftor, comisarul-sef al CJPC Iasi.
Potrivit afirmatiilor conducerii institutiei, actiunile de control din partea CJPC-ului s-au efectuat atat la produsele alimentare, cat si la cele nealimentare.
Comentarii
Adauga un comentariu