Actualitate

Vama s-a mutat la Tehnopolis. Traficul pe bulevardul Iorga va fi decongestionat – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 oct. 2015
1

@ Dupa 4 ani de discutii, cosmarul iesenilor care locuiesc pe Bulevardul Nicolae Iorga este pe punctul de a se sfarsi @ Cladirea Tehnopolis este de acum noul punct de control vamal al municipiului Iasi

Una dintre mutarile cele mai asteptate de catre ieseni a devenit deja realitate. Dupa ani de zile de tensiuni si discutii legate de discomfortul pe care aceasta institutie il creeaza in inima Iasului, municipalitatea a facut in sfarsit ultimele demersuri pentru a asigura linistea cetatenilor, fluidizarea traficului, precum si asigurarea unui grad mai mic al poluarii cauzate de noxele emanate de catre TIR-urile care blocau mai mereu zona. Punctul de control vamal s-a mutat in sfarsit in cladirea Tehnopolis, dupa aproximativ 4 ani de la primele discutii legate de acest subiect. Astfel, în curtea Tehnopolis, primaria municipiului Iasi a realizat înca de acum doi ani o parcare pentru TIR-uri, precum si o platforma, pe schelet metalic, pentru descarcarea si încarcarea marfurilor ce fac obiectul activitatii de comisionariat vamal. Totodata, pentru activitatea vamii, este pus la dispozitie si un depozit pentru marfurile confiscate si un etaj al cladirii Tehnopolis, rezervat pentru birouri. Odata cu aceasta mutare, traficul de pe Bulevardul Nicolae Iorga va fi decongestionat, cetatenii nu vor mai avea de suferit de pe urma sirului infinit de TIR-uri care tranzita, polua si aducea importante pagube infrastructurii rutiere. La intalnire au participat membri ai biroului vamal, deputatul Sorin Iacoban, Alin Aivanoaei, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, precum si alti membri ai administratiei locale si alti parteneri care s-au ocupat de acest important proiect al iesenilor.

Click aici pentru a vedea imagini foto.

„Nu a fost un drum deloc usor, dar datorita numarului foarte mare de reclamatii si din necesitatea de a rezolva problema traficului de pe Bulevardul Nicolae Iorga, am reusit sa ducem acest proiect la bun sfarsit. Initial am vrut sa mutam punctul vamal pe o platforma la Letcani, apoi pe centura orasului, insa cladirea Tehnopolis a fost cea mai viabila dintre variante”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi. Odata cu aceasta mutare, traficul de mare tonaj va fi interzis prin municipiu, urmand ca acesta sa se desfasoare pe centura orasului. Costurile aferente noilor amenajari necesare pentru desfasurarea activitatii punctului vamal nu au depasit 50.000 de lei.
Comentarii
Adauga un comentariu