Actualitate

Valoroasa si interesanta scoala de vara despre civilizatie, istorie si cultura romaneasca – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 27 iul. 2016

@ Ieri, la filiala Iasi a Academiei Romane, a fost lansat oficial un proiect educational extrem de interesant, programat vara aceasta in capitala Moldovei @ Astfel, in prezenta unor valorosi cercetatori, istorici si muzeografi, precum Corneliu Ciucanu, Paul Nistor, Victor Munteanu, au fost oferite date despre scoala de vara intitulata „Civilizatie, istorie si cultura romaneasca”

In perioada 22 – 27 august 2016, Asociatia de Relatii Internationale „Est-Democratia” din Iasi organizeaza Scoala de vara intitulata „Civilizatie, istorie si cultura romaneasca. Tinerii basarabeni si mostenirea culturala romaneasca”. Asociatia organizeaza evenimentul in colaborare cu Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” – Academia Romana, filiala Iasi, cu Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi si Complexul Muzeal National Moldova (CMNM).

Citeste si:  Simpozion important la Academia Romana Iasi

Scoala de vara este finantata de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE) – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. Printre lectorii scolii de vara se numara: pe Etnologie – muzeograf I – Victor Munteanu de la Complexul Muzeal National Moldova (CMNM), cercetator stiintific I – Andi Mihalache de la Institutul de Istorie A. D. Xenopol, cercetator stiintific Corneliu Ciucanu – Centru de Istorie si Civilizatie Europeana, cercetator stiintific Liviu Bratescu, tot de la Xenopol, respectiv directorul acestui proiect, Paul Nistor, reprezentant tot al Institutului de Istorie Xenopol.

Citeste si:  Dezbatere si comunicari pe folclor si etnografie la Academia Romana Iasi

Concret, in cadrul acestor activitati, 18 tineri din Republica Moldova vor veni la Iasi, asistand la prelegerile lectorilor si luand parte la discutii in jurul ideii de participare activa pe tema apartenentei lor la civilizatia romaneasca. Practic, organizatorii isi propun completarea educatiei identitare a tinerilor basarabeni fata de Romania. 
Adauga un comentariu