• Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, a spus ca legea interceptarilor convorbirilor telefonice promoveaza politia politica • „Dreptul la viata privata, la intimitate, este sfant si nu are nimeni dreptul sa-l violeze. PRM va sesiza Avocatul Poporului cu privire la ilegalitatile grave prin care a trecut prin Parlament, ca gasca prin apa, legea care oficializeaza existenta unui Gestapo personal al lui Basescu”, a precizat liderul PRM
Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare (PRM), a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca este impotriva legii care permite autoritatilor romane sa intercepteze si stocheze convorbirilor telefonice si a mesajelor pe Internet. Acesta a sustinut ca va sesiza Avocatul Poporului cu privire la modul in care a trecut in Parlament legea 298/2008 de interceptare si stocare a convorbirilor telefonice si a mesajelor pe Internet.
Acesta a precizat ca aceasta lege promoveaza politia politica si a trecut prin Parlament in stilul „Alba-Neagra”, adica rapid si fara nebagare de seama. „Votul a fost un fals grosolan„, a apreciat Vadim Tudor, aratand ca legea a fost adoptata pe fondul absentei parlamentarilor de la lucrari. „Dreptul la viata privata, la intimitate, este sfant si nu are nimeni dreptul sa-l violeze. PRM va sesiza Avocatul Poporului cu privire la ilegalitatile grave prin care a trecut prin Parlament, ca gasca prin apa, legea care oficializeaza existenta unui Gestapo personal al lui Basescu”, a precizat Vadim Tudor.
Potrivit Directivei 24/2006 a Comisiei Europene (CE), privind pastrarea datelor generate sau prelucrate si modificarea Directivei 58 din 2002, autoritatile publice pot recurge la prelucrarea datelor personale ale cetatenilor numai legal si doar daca este necesar, in interesul sigurantei nationale. CE noteaza ca dispozitiile de drept intern privind legislatiile nationale in cazul pastrarii datelor de catre furnizorii de servicii in vederea prevenirii, cercetarii, detectarii si urmaririi penale a infractiunilor variaza considerabil. Ministerul Public (MP) sustine ca legea ingradeste nepermis accesul anchetatorilor la date. „Desi textul (directivei, n.r.) este preluat in legea romana in chiar articolul 1, prin dispozitiile ulterioare, Legea 298/2008 ingradeste nepermis accesul organelor de aplicare a legii la datele retinute, excluzand posibilitatea obtinerii lor in faza de investigare”, a observat Ministerul Public. De asemenea, explica reprezentantii MP, ascultarea comunicarilor purtate de pe un post telefonic este relevant in cazurile de disparitie a unor minori sau in cazuri de omor pentru efectuarea unor harti informationale, acestea fiind necesare in faza investigativa a cauzei.
Firmele de telefonie care mulg atata amar de bani ar trebui sa ia atitudine. Renuntati la telefoane si astfel veti vedea cum se duc in lant si firmele de telefonie si magazinele de profil si importurile si impozitele si multe altele.
Dar, vin alegerile europarlamentare si prezidentiale si atunci o sa o luti in gura .
Aaparut acest scelerat iar. Oare cand scapam de obsedat.