Local

Vacar omorat de vaca

Publicat: 13 aug. 2002
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:35021;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Vacarul din Borsa si-a gasit sfarsitul in coarnele unei vaci •Vasile Paraleste a fost gasit mort in camp de sotia lui •Localnicii din Borsa au crezut ca vacarul a cazut victima unui hot de animale •Medicii legisti au infirmat insa aceasta versiune

In cursul diminetii de luni, pe o pajiste din satul Borsa, comuna Vladeni, a fost gasit cadavrul vacarului din sat. Dupa felul in care arata Vasile Paraleste, a fost trasa imediat concluzia ca acesta ar fi fost omorat din bataie. Dupa ce au fost sesizati, politistii de la Serviciul Judiciar si criminalistii s-au deplasat, de urgenta, la fata locului. Dupa ore intregi de ancheta, dar mai ales dupa efectuarea necropsiei cadavrului, s-a constatat ca vacarul satului fusese omorat de o vaca.

Premonitie

Corpul neinsufletit al lui Vasile Paraleste a fost gasit chiar de sotia sa. Ieri dimineata, Elena Paraleste s-a trezit din somn cu o presimtire sumbra. Era ora patru dimineata, iar sotul sau nu venise inca acasa. „M-am trezit la ora patru, dupa ce am auzit o voce prin somn. Mi se spunea sa plec deoarece Vasile a murit. Nu am crezut. L-am cautat prin casa. Abia cand nu l-am gasit, mi-am muls repede vaca si am plecat dupa el”, a declarat Elena Paraleste.
Initial, femeia trebuia sa plece spre Iasi, unde avea de rezolvat o serie de probleme pentru familie. Ea a lasat insa totul balta si a plecat dupa sot. Pe camp, inainte de a ajunge la stana, Elena a gasit cadavrul sotului sau. Cand a vazut cum arata barbatul, sotia a intrat in panica si a cerut ajutorul vecinilor.

Al doilea atac

Vasile Paraleste nu este insa singura victima a vacilor. Cu cativa ani in urma, Elena Buinceanu a fost calcata in picoare de vaca pe care o avea in curte. Doar interventia rapida a satenilor care au vazut vaca sarind la stapana au scapat-o pe femeie de la moarte. Elena Buinceanu a stat insa in spital pentru a-si trata fractura de coloana. Vasile Paraleste a fost mai putin norocos. El se afla singur in plin camp cand l-a atacat animalul. In urma expertizei medicului legist s-a concluzionat ca barbatul a murit strivit sub copitele vacii.
Angela MAFTEI
Adauga un comentariu