Sport

Va fi show la Sepang! Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Maleziei

Publicat: 30 sept. 2016
1

Daca înainte de pauza de vara Lewis Hamilton parea în forma maxima, acumulând un avans de 19 puncte în fruntea clasamentului pilotilor dupa un sir de 4 victorii consecutive, acum Nico Rosberg este din nou lider, câstigând toate cele 3 curse de dupa perioada de vacanta. Seninele plaiuri din Barbados nu i-au mai purtat noroc si de aceasta data britanicului, care acum se afla din nou în postura de urmaritor. Pentru a doua oara în acest sezon vom avea parte de o perioada de foc în Formula 1, cu 4 curse în urmatoarele 5 saptamâni. Prima oprire: Sepang, Malaezia.

Malaezia se remarca în principal prin productia sa de petrol, Petronas fiind una dintre cele mai mari companii de pe acest segment la nivel global. Malaezienii au investit serios în Formula 1, pornind de la echipa Sauber (1997-2005), continuând cu sponsorizarea Marelui Premiu al Malaeziei si actualmente fiind sponsorul principal al echipei campioane, Mercedes AMG, de la revenirea constructorului german în competitie.

Etapa a 16-a a sezonului se va desfasura pe circuitul Sepang, aflat la 45 km sud de capitala Kuala Lumpur. Construit la sfârsitul anilor ’90 de cunoscutul arhitect german Hermann Tilke, Sepang este unul dintre cele mai tehnice circuite din Formula 1. Combinatia dintre liniile drepte lungi de mare viteza si sectiunile de viraje lente fac ca circuitul sa para unul destul de complex, dar foarte permisiv din punctul de vedere al depasirilor, data fiind latimea generoasa a acestuia.

Primele doua curse disputate aici au avut loc în octombrie, dupa care M.P. al Malaeziei a fost mutat la începutul sezonului, fapt care a influentat în unele rânduri desfasurarea curselor prin aparitia ploilor care au dat peste cap ierarhiile. Iar, ca orice tara cu clima ecuatoriala, atunci când ploua în Malaezia, ploua serios, ducând la aparitia unor momente cu adevarat memorabile.
Adauga un comentariu