Eveniment-Social

UTI investeste milioane de euro in platforme e-learning

Publicat: 20 oct. 2011
1

@ Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi investeste milioane de euro in pregatirea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar @ „Este un proiect din fonduri europene, in valoare de 15,5 milioane lei, care vizeaza pregatirea profesorilor ieseni din invatamantul preuniversitar pe segmentul e-learning. Este foarte important ca cele mai bune doua universitati din Romania cu profil tehnic au reusit sa ofere posibilitatea cadrelor didactice de a se dezvolta pe acest segment”, a declarat prof. univ. dr. ing. Stefan Grigoras, coordonatorul proiectului din care face parte UTI

Un nou proiect de amploare derulat de Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi. In cadrul acestuia, 2.000 profesori din invatamantul preuniversitar din regiunea de Nord-Est, dar si din toata tara îsi vor dezvolta abilitatile de utilizare in tehnologia informatiei. Asta, in mod special în activitatile de predare – învatare, urmand sa obtina gratuit o diploma certificata de Centrul National pentru Formarea Personalului din Învatamântul Preuniversitar (CNFP). „Astazi (ieri – n.r.) am prezentat la Iasi, alaturi de partenerii nostri care au initiat acest proiect, respectiv Universitatea Politehnica Bucuresti, un proiect din fonduri europene, in valoare de 15,5 milioane lei, care vizeaza pregatirea profesorilor ieseni din invatamantul preuniversitar pe segmentul e-learning. Este foarte important ca cele mai bune doua universitati din Romania cu profil tehnic au reusit sa ofere posibilitatea cadrelor didactice de a se dezvolta pe acest segment”, a declarat prof. univ. dr. ing. Stefan Grigoras, coordonatorul proiectului din care face parte UTI.

Pe de alta parte, institutia a lansat, in calitate de partener national, derularea acestuia cu o cofinantare din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, intitulat „Formarea personalului didactic din învatamântul secundar (ISCED 2-3) in vederea utilizarii tehnologiei informatiei si a instrumentelor e-learning în activitatea didactica”. „Structura si continutul programului de formare si cele ale portalului se întemeiaza pe analize preliminare cu privire la publicul tinta, abilitatile si competentele acestuia în domeniul utilizarii de instrumente TIC si e-learning, precum si cu privire la tehnologiile si instrumentele existente in acest domeniu. El va integra exemple de bune practici, beneficiind de participarea partenerului transnational”, arata si prof. univ. dr. ing. Anton Hadar, manager de proiect la Politehnica din Bucuresti.

Societatea care a contribuit la dezvoltarea tehnica si la implementarea acestuia este Pythia International, prin Andrei Ogrezeanu.




Adauga un comentariu