Local

USL a schimbat sefii de la Vama

Publicat: 30 aug. 2012
1

@ Schimbari de directori in mare secret la Directia Vamala Iasi @ De cateva zile, Danut Bolohan, seful Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi a trecut la conducerea Directiei Judetene @ Locul sau a fost ocupat de seful adjunct de la Biroul Vamal Sculeni, Ioan Pintilie, persoana propulsata de capii USL de la Iasi

Schimbarile din deconcentratele iesene au atins si Directia Vamala. Directorul propulsat de PDL, Danut Bolohan, a fost fortat sa faca un pas in spate, dupa ce actuala putere USL a decis sa numeasca o alta persoana in locul sau. Bolohan, cel care ocupa functia de sef la Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi, a fost trecut zilele trecute pe postul de director executiv la Directia Judeteana. In locul sau, a fost pus Ioan Pintilie, cel care din 2007 a fost sef adjunct la Biroul Vamal Sculeni. Bolohan a fost adus anul trecut de suceveanul Gheorghe Flutur, prim-vicepresedinte PD-L, inlocuindu-l pe Mihai Arcana, personaj apropiat de deputatul Marius Spinu. Ioan Pintilie, noul sef de la Directie, face parte din tabara USL, el fiind promovat, se pare, de deputatul liberal Relu Fenechiu. Atat Bolohan, cat si Pintilie nu au dorit sa comenteze prea mult deciziile de schimbare. Conform acestora, mutarea a fost facuta pe o perioada determinata, de 3 luni de zile. Bolohan a fost mutat la Directia Judeteana pe locul care era vacant de pe 3 august. „Nimic nu ma ia prin surprindere. In primele 7 luni am fost foarte bun la Regionala, voi reveni pe postul pe care sunt titular definitiv. Ordinul de mutare este de 3 luni de zile, motivul se refera la eficientizarea activitatii”, a declarat Danut Bolohan, director executiv la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi.

Cu toate ca s-a instalat  doar de cateva zile, Danut Bolohan si-a facut deja un plan pentru eficientizarea activitatii. Acesta sustine ca vrea sa puna accent pe pregatirea profesionala a personalului, se va implica direct in modalitatea de desfasurare a controalelor si va aplica, in cazul in care se va impune, si unele sanctiuni. „Vreau sa insist pe pregatirea profesionala a personalului, cunoscand activitatile de control am sa insist pe zona aceasta. Am sa ma implic in modul de desfasurare a controlului, am sa insist pe procedurile de lucru, aici intra atat activitatea fiscala, cat si cea vamala. In functie de ce voi constata, voi lua si masuri daca se impun, oricum activitatea judeteana a mers bine permanent”, a mai declarat Bolohan.

Noul director de la Directia Regionala de Vama sutine ca performantele sale profesionale au stat la baza decizie de numire in functie. A lucrat din 2007 ca sef adjunct la Sculeni si se mandreste cu realizarile sale de la Biroul Vamal. Despre decizia de mutare in functie, noul sef spune ca a fost luat prin surprindere si ca e doar o rotire normala de personal. „Este o miscare normala de personal, o rotire a cadrelor. M-au ales pe mine pentru ca la Sculeni am avut o activitate fructuoasa. Ma pot lauda cu Sculeni, am demontat toate activitatile ilegale”, a declarat noul sef la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi.
Comentarii
  • asta e schimbare ??? :)))) suceveanu bolohan e prea infipt in oala cu sarmale vamale !! a fost retrogradat sef la vama judeteana :)))…iar tovu’ pintilei, are rezultate ,,fructuoase” doar la sala de protocol, pe sensul iesire din tara la Sculeni…se stie..
    PS tigaari, tigaari…tigari avem !

  • Pintilei facea trafic cu tigari din duty free in perioada 2*0*-2**0. Microbuzul de la serviciu il trageau in spatele duty free-ului si il incarcau cu zeci de baxuri de tigari. Si asta de *-5 ori pe zi…. Microbuzele moldovenilor treceau prin vama Sculeni cu cate 2* de baxuri de tigari in pereti, cotizand cate *5*0 de euro pe tura la nenea Pintilei. Asta da activitate fructuoasa!

  • Pute si ii vizibil si di pi LUNA, ca lingaul de APV-ist de intendenta cu stagiu confirmat pi la Sitalul militar ii pus a produce malai pentru iminenta campanie. In naivitatea sa, dar mai ales de dorinta de asi demonstra veleitatile va intra in KK mai mult ca niciodata si chiar fata de Cainele roscat- deoarece a preluat sarcini a executa creante de vreo cca 2 meleoane de Epuroi, conform rapoartelor Ograzii de conturi… da nu il va duce mintea ca nu prea va fi de joaca cu banii statului, chiar de sunt in sarcina firmelor sponsor al celor care l-au impus. Din asta tat Bolovan va iesi victorios deoarece nu i se va putea imputa neimplinirea sarcinilor auditului Ograzii de conturi…..SUCCESURI tov Maisru Meletar de intendenta!!!!!!!!*

Adauga un comentariu