Eveniment-Social

Urmeaza o luna de foc pentru voluntarii de la Crucea Rosie

Publicat: 29 sept. 2016
1

Voluntarii din cadrul Crucii Rosii iesene au un program infernal. Acestia au fost invitati la o serie destul de lunga de evenimente, unde vor fi prezenti pentru acordarea primului ajutor in caz de urgenta. Printre evenimente se numara a cincea etapa si cea finala a concursului de drift, organizata in zona aeroportului in zilele de 1-2 octombrie, campania „Zambet In Dar”, organizata de organizatia nonguvernamentala „Salvati copii„, pe data de 1 octombrie sau concursul de ciclism intitulat „Iasi Biking” pe data de 9 octombrie.

Totodata, reprezentantii Crucii Rosii din Iasi vor organiza exercitii de simulare a unor accidente sau a unor situatii ce pot provoca victime, demonstratii de prim ajutor pentru populatie, acest curs avand loc la sediul filialei din Iasi, pe parcursul a 2 zile , 1- 2 octombrie.

„Vom organiza o mica demonstratie in care vor fi simulate principalele tehnici in caz de urgenta sau dezastru si principalele tehnici de acordare a primului ajutor. Aceste demonstratii vor fi facute de voluntarii nostri, pentru a-i invata pe cei prezenti, metode prin care pot salva o viata”, a declarat Virgilia Beldean, directorul filialei din Iasi a Crucii Rosii Române.

Insa cea mai importanta activitate pentru aceasta luna ramane cea din cadrul zilelor Iasului si a Sfintei Paraschiva. Pentru aceste evenimente, voluntarii sunt pregatiti timp de o saptamana, fiind evaluati atat la nivel psihic, cat si la nivel al cunostintelor si al reactiilor in caz de urgenta. La fel ca in fiecare an, voluntarii ieseni vor fi ajutati de voluntarii unei filiale din alt judet al tarii.

„Voluntarii nostri vor fi evaluati timp de o saptamana, pentru a putea pune la punct toate detaliile pentru evenimentele la care am fost invitati si pentru a putea forma echipele care se vor deplasa la acestea. Anul acesta vom primi ajutorul voluntarilor din judetul Ilfov, care au raspuns plini de entuziasm invitatiei noastre”, a mai spus Virgilia Beldean.
Adauga un comentariu