Eveniment-Social

Urlete si paruiala in Consiliul Judetean

Publicat: 26 mart. 2011
1

@ Ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean a prilejuit noi scandaluri intre consilierii celor trei grupuri politice din institutie @ Cei mai sifonati au iesit consilierii PD-L, care au fost luati peste picior de consilierii PNL si PSD de mai multe ori

Sedinta de ieri a consilierilor judeteni s-a transformat intr-o noua balacareala, dat fiind numarul mare de proiecte aflate pe ordinea de zi. Alesii judetului nu au ezitat sa-si arunce vorbe grele si sa faca reprosuri legate de jocurile politice din interiorul institutiei. Unul dintre cele mai aprinse puncte de pe ordinea de zi a facut referire la inlocuirea unui membru PD-L al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) cu unul PNL. Democrata Maria Cabalau urma sa fie inlocuita cu liberalul Nicolae Lupascu, la solicitarea grupurilor PSD si PNL. Daca Maria Cabalau le-a reprosat colegilor din CJ modul in care au facut schimbarea, liderul grupului PD-L, Constantin Serban, a izbucnit si a anuntat ca demisioneaza de la conducerea organismului. „Nu m-a interesat niciodata sa fac campanie electorala prin intermediul ATOP. Am vrut sa fac treaba aici, dar nu pot din cauza acestei aliante. O spun public, incepand cu data de 16 aprilie imi voi prezenta demisia din functia pe care o detin la ATOP”, a sustinut Constantin Serban.
In schimb, social-democratii din CJ au apelat si la un santaj asupra liberalului Serban. Cristian Stanciu, seful grupului PSD, a sustinut ca acesta ar trebui sa demisioneze acum din functia de presedinte ATOP, in caz contrar urmand a-si pierde si statutul de membru. „Cat timp avem majoritatea in Consiliul Judetean, nu vrem decat sa asiguram sustinerea proiectelor. Am discutat cu domnul Serban, el va ramane membru in comisie, dar cu conditia sa-si prezinte acum demisia”, a afirmat Stanciu.
Printre proiectele care au starnit dispute s-a aflat si cel privind alocarea unei sume de bani pentru consolidarea cladirii in care functioneaza Maternitatea Elena Doamna. Din cauza ca imobilul a fost revendicat, iar dosarul este inca nesolutionat, autoritatea judeteana nu poate aloca fonduri nici macar pentru lucrarile de intretinere. Consilierii nu au reusit sa gaseasca nici o cale de mijloc, desi s-au contrat cateva zeci de minute. „Cazul maternitatii este unul special. Trebuie sa gasim o modalitate sa finantam unitatea pentru lucrarile curente. Dosarul depus pentru retrocedare este incomplet si, de aceea, nu s-a dat nici o solutie in acest caz, dar sper sa rezolvam cumva situatia”, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi. 
Comentarii
  • domnul simi,cum se poate investi intr-o unitate revendicata si in viitor comasata?!ce spaga primiti aruncand banii pe geam?se stie ca datorita oligofrenei lui flaiser,ca pe toanta asta de fie-sa au mazilit-o de la chirurgie si numai ordinara de madam pricop a primit-o,doar datorita mafiotului de flaiser mai supravietuieste mizeria aia de spital…a,si spagii pe care ai primit-o cand ai pus-o pe alta toanta menajera,pardon manajera..

Adauga un comentariu