Actualitate

UPDATE: Rudel Obreja a fost retinut de DNA

Publicat: 02 feb. 2015
1

Rudel Obreja a fost audiat luni la sediul DNA in Dosarul Gala Bute, iar procurorii au decis luni seara retinerea sa pentru 24 de ore.

UPDATE 20.30 Rudel Obreja a fost scos incatusat din sediul DNA, pentru a fi dus in arestul Politiei Capitalei. „E o inscenare, a aparut nu stiu ce martor (…) un moldovean care spune ca mi-a dat mie bani, nu l-am vazut in viata mea”, le-a declarat Obreja jurnalistilor.

Avocatul lui Rudel Obreja, Catalin Dancu, a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca clientul sau a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat marti la instanta suprema cu propunere de arestare preventiva.

Dancu a precizat ca Obreja a dat o declaratie ampla in fata anchetatorilor in care a respins acuzatiile ce i-au fost aduse, si anume cele de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si Oamenii Elenei Udrea au inceput sa vorbeasca: o dezvaluie drept “Sefa Galei Bute”!

Avocatul a mai spus ca, din punctul sau de vedere, faptele lui Obreja nu au nicio legatura cu Elena Udrea sau senatorul Ion Ariton si ca este posibil ca si fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, sa fie chemat la audieri.

Potrivit lui Dancu, acuzatiile care i se aduc fostului presedinte al FRB sunt legate „doar de activitatea societatii sale”, „operatiunile fiscale si financiare in organizarea galei” in care a boxat Lucian Bute la Bucuresti, in iulie 2011.

Opt persoane au fost duse luni la audieri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu organizarea Galei Bute. Fostul presedintele al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, este primul dintre cei audiati in acest dosar care a primit mandat de retinere pentru 24 de ore din partea procurorilor, el urmand sa fie prezentat marti instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Citeste si Avocatul lui Obreja arunca BOMBA: Si Catalin Predoiu va fi chemat la DNA

Rudel Obreja este acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala in Dosarul Gala Bute.

Audierile continua la sediul DNA, intre cele opt persoane ridicate luni aflandu-se fostul consilier personal al Elenei Udrea, Stefan Lungu, omul de afaceri Adrian Gardean si primarul din Lupeni, Cornel Resmerita.

Procurorii DNA vorbesc in acest caz de un prejudiciu de doua milioane de euro.
Adauga un comentariu