Actualitate

UPDATE: Mii de romani s-au adunat la refacerea Podului de Flori de peste Prut – Galerie FOTO,VIDEO

Publicat: 11 iul. 2015

UPDATE 18:25 : O parte din manifestantii ce au participat la refacerea Podului de Flori au ajuns in Iasi, mai exact in zona Tudor Vladimirescu, acestia urmand sa se deplaseze la Bucuresti.

UPDATE: Mii de romani au cerut unirea Basarabiei cu Romania, de pe ambele maluri ale Prutului. Vocile romanilor au strigat „Unire”, „Romania n-a avut granita pe Prut”, in timp ce sute de basarabeni au traversat podul de la Ungheni. Unii imbracati in straie populare, unii cu steaguri sau pancarte cu mesaje unioniste, participantii la Marsul lui Stefan cel Mare au fost asteptati cu flori pe malul romanesc al Prutului, fiind primiti de o delegatie oficiala. Tinerii care au organizat marsul pentru unirea celor doua state romanesti au pornit spre Iasi, de unde au plecat cu trenul spre Bucuresti.

„Prutul lacrimilor noastre sa-l acoperim cu flori”, aceasta a fost denumirea initiala a unei actiuni culturale desfasurate în perioada anilor 1990 – 1991, ce îsi propunea reîntregirea României. Initiatori au fost Asociatia Culturala „Bucuresti – Chisinau” si Frontul Popular din Moldova.

Primul „Pod de flori” a fost organizat pe 6 mai 1990, data la care cetatenii români au putut trece frontiera catre Basarabia (înca purta denumirea de RSS Moldoveneasca), fara pasaport si fara viza, prin opt puncte de trecere peste Prut. Peste un milion de oameni au participat la eveniment. Al doilea „Pod de flori” a avut loc la 16 iunie 1991, ocazie cu care cetatenii moldoveni au putut intra în România fara acte. Chiar daca scopul re-unificarii nu a fost atins atunci, momentul „Podurilor de flori” a reactivat multor oameni constiinta faptului ca indiferent de ce parte a Prutului traiesc, apartin unui singur neam.

Romanii
s-au adunat cu mic cu mare ieri dimineata la Ungheni sa ii intampine pe tinerii care au venit pe jos de la Chisinau pentru a cere Unirea Basarabiei cu Romania. Marsul lui Stefan ce Mare a ajuns deja la Ungheni unionistii urmand sa treaca granita in Romania pe podul feroviar.  Participantii au venit cu flori si steaguri, la manifestatie ajungand chiar si grupuri din Braila si Galati. A fost organizat si un program artistic sustinut de elevi. La refacerea Podului de Flori de peste Prut au participat si autoritatile iesene reprezentate de primarul interimar Mihai Chirica, parlamentarii Sorin Iacoban si Constantin Adascalitei, dar si de deputatul PMP Petru Movila.
Comentarii
  • Pentru mine ,roman dintre Carpati si Prut,a fost ceva deosebit.Va felicit romani care traiti intre Prut si Nistru!Ati fost deosebiti.Sper ca sasul Iohannis,presedintele Romaniei sa va recunoasca, nu stiu daca e cazul ,ca sinteti „foarte” ROMANI!ATI FOST,SINTETI si VETI FI AI ROMANIEI!Cui nu-i place sa traiasca ,sub denumirea de roman intre Nistru si Tisa , sa plece.In 1821 Tudor Vladimirescu spunea:”Patria este norodul,nu tagma jefuitorilor!”Acum spun eu:Romania este a romanilor nu a altora!

  • Ce tâmpenie! De unde dracu mai născociți atâtea prostii cu UNIREA! Dă-vă-n pola noastră de racheți, criminali, jig.odii ordina.re cu tot cu Podul vostru de flori. Ne pișăm pe podul vostru. Mai terminați odată cu tâmpenia asta, ați luat-o razna de la căldura asta de afară! Cred că ar fi cea mai mare ordinărie. Vom fi nevoiți să cerem azil și să ne părăsim noi înșine țara! Rușine! mai dații dracului de rusofoni!

  • A fost o sarbatoare inaltatoare a sufletului romanesc. Oamenii au plans de bucurie, de emotie. Tinerii au organizat minunat acest atat de asteptat eveniment. Felicitari din tot sufletul celor care jertfesc atat de mult pentru a ne vedea implinit acest vis maret! Unirea este mai necesara ca oricand. Va multumim ca o faceti posibila.

  • Atmosfera a fost fantastica, romaneasca, in cel mai frumos sens, dar si europeana prin civilitate si buna organizare. Felicitari basarabenilor din Marsul Unirii si gazdelor lor de Acasa!

  • Alin ,ESTI PROST BITA!Mai ,prostule, nu te mai pisa tu pe Romania.ROMANIA este tara mea si nu al boului ca tine!Iti raspund cu aceeasi moneda,mirlanule:Sa ne pupi pe toti romanii in PIX!MARLAN!Cine te crezi Tu MARLANE?.Du-te dracului de dobitoc *******! Nu ti-i rusinne sa jignnesti Romania?Cite clase ai,boule?

  • Da, sint iesean,sint roman.Dar lasati-mi libertatea de a nu fi prost.Am fost la Prut, imi iubesc neamul romanesc dar nu pot fi de acord cu un bou care se pisa pe romani…I-a mai pus ma-sa si numele Alin!!!Bravo,Aline ,fii prost pina la capat,dobitocule!

  • Unde pi,da Mamei tale esti Iohannis,Futu-te-n gura!Vin romanii din Basarabia si tu-ti iei putoarea de nevasta ,cu minijup, si pleci in Spania?Tine minte:ROMANIA ESTE A NOASTRA NU AL UNUI BOU CA TINE!Du-te dracului,sas prost!Si mai tine minte!Nu toti romanii sint prosti,BOULE!

Adauga un comentariu