Actualitate

UPA este in pericol de a-si pierde acreditarea

Publicat: 25 feb. 2008
1

• Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) intentioneaza sa retraga acreditarea Universitatii Petre Andrei din Iasi ca urmare a evenimentelor de strada petrecute luna aceasta • „Am convocat o intalnire saptamana trecuta cu reprezentantii ARACIS si se pare ca procesul de retragere a acreditarii a inceput deja, pentru ca universitatea nu mai prezinta incredere. Eu sper sa nu se ajunga la asa ceva si am sa ma tin de promisiune si voi face tot posibilul ca acreditarea sa nu fie retrasa”, a declarat ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei

Universitatea Petre Andrei din Iasi este in pericol sa-si piarda acreditarea intrucat, ca urmare a evenimentelor de violenta petrecute in urma cu doua saptamani, aceasta nu mai prezinta incredere. Procesul de retragere a acreditarii a inceput deja, potrivit ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, dupa ce Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) s-a autosesizat ca urmare a evenimentelor petrecute.

„Eu am convocat o intalnire saptamana trecuta cu reprezentantii ARACIS si se pare ca procesul de retragere a acreditarii a inceput deja, pentru ca universitatea nu mai prezinta incredere. Eu sper sa nu se ajunga la asa ceva si am sa ma tin de promisiune si voi face tot posibilul ca acreditarea sa nu fie retrasa. Am ferma convingere ca eu muncesc mult mai mult pentru rezolvarea problemei decat cei implicati in aceasta problema. Mie mi-au promis marti (19 februarie – n.r.) ca vin la negocieri si tot ei au contramandat aceasta intalnire”, a declarat ministrul Adomnitei. Acesta a relevat faptul ca nici macar nu a fost informat foarte clar cu privire la evenimentele de strada care au avut loc la Universitatea Petre Andrei si ca nu era necesar sa fie prezent la Iasi ca urmare a acestei situatii. „Mie mi-a parut foarte rau de evenimentele care s-au petrecut acolo si nu cred ca a fost o idee prea buna. Ba, dimpotriva, cred ca a fost o idee foarte proasta, iar mie prefectura nu mi-a trimis un raport cu privire la situatia petrecuta acolo. Nu era necesar sa vin la Iasi dupa ceea ce s-a intamplat, intrucat nu putem arata tuturor universitatilor din Romania ca daca au probleme si se iau la bataie, vine imediat ministrul si rezolva problema. Rezolvarea problemei sta in mana lor, eu nu pot face mai mult de atat si sper ca pana la urma sa se ajunga la un acord intre cele doua parti, pentru ca eu nu vreau ca universitatea sa-si piarda acreditarea”, a adaugat Cristian Adomnitei.
Comentarii
  • Este o asa numita Universitate …unde pot scoate o diploma toti cretinii cu bani multi. Profesorii incompetenti , au facut averi pe spatele acelor ” studenti cretini …dar care au bani !!!” Sunt destule locuri la Cuza , dar nu le place ..Pt ca acolo , adevaratii profesori , nu-i trec la examene pe baza de SPAGA !!! Si taxe si spaga !!! De aceea se lupta acum pt CIOLAN Mr Tompea si Mr Niculescu
    Sa fie desfiintati ….Oricum si-au facut plinul toti de pe acolo.

  • Fato (!) unde ai auzit tu ca la UPA se da spaga la examene? tu crezi ca e cineva tembel sa dea si 500 euro/an si sa mai dea si spaga? Poate vroiai sa spui Medicina,,Politehnica. De unde atata frustrare pe capul tau?

  • tin sa va informez ca intredevar sunt multi care trec pe spaga si pile dar fff.multi muncesc din greu sa faca facult si invata, sunt multi care muncesc din greu in alte tari ca italai si vin si incerca sa isi faca un rost ,asaca nu toti sunt cretini la upa.nu ii bagati pe toti in aceasi oal
    iar la cuza cunosc studenti la drept care nici macar nu stiu la ce dau ex,dar totusi se duc la ex.sau ati uitat dragilor cum se intra la cuza cand erau 1 pe loc si cine term acolo peste tot este la fel nu e diferenta doar de nume , dar atitud,e aceasi.mai sunt exceptii.

  • D-ra, ai o mare problema, si banuiesc si care. In primul rand, ca si la Cuza se da spaga si se si ia, iar in al doilea rand…. la Upa din Iasi – respectiv la Tompea, daca nu stii – sunt si multi studenti care nu au bani si care muncesc pt a-si plati taxa si INVATA – si inca mult – pentru examene.

Adauga un comentariu