Actualitate

Unul dintre cele mai asteptate proiecte ale iesenilor va fi finalizat anul acesta – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 oct. 2015
1

@ S-au cheltuit zeci de milioane de euro si s-a intarziat mai mult de un an @ Lucrarile de asfaltare sunt acum in plina desfasurare

Unul dintre cele mai întârziate proiecte europene ale Primariei municipiului Iasi, este pe cale de a fi dus la bun sfarsit. Dupa o intarziere de aproximativ un an si doua luni, iesenii se vor putea bucura de facilitatile oferite de aceasta lucrare. Este vorba, mai exact, despre pasajul Octav Bancila, unde lucrarile de asfaltare au inceput inca de sambata, 17 octombrie. Noua legatura rutiera supraterana este necesara pentru fluidizarea traficului între cartierele Alexandru cel Bun si Dacia, cu Pacurari si Canta. Pasajul, cu o lungime de 532 metri, va avea doar doua benzi de circulatie. Latimea acestuia ajunge la aproape 12 metri, din care trotuarele ocupa aproximativ 3,4 metri, iar partea carosabila 7,8 metri, adica 3,9 metri pentru fiecare banda.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

Licitatia pentru desemnarea unui constructor care va realiza aceasta constructie a fost anuntata în luna aprilie a anului 2011. Noua firme s-au batut atunci pentru un contract cu o valoare estimata la 63,7 milioane lei, fara TVA. Societatea ieseana, Conest SA, si-a adjudecat licitatia în septembrie 2011, dupa ce a licitat 54,8 milioane lei. Pasajul trebuia finalizat pana în februarie 2014. Lucrurile nu au stat insa asa, o alta data anuntata de catre autoritati fiind luna septembrie a aceluiasi an. Din nou, inaugurarea a fost amanata, cu un an de aceasta data, din cauza unor lucrari suplimentare. Ultimul termen anuntat de catre administratia locala a fost decembrie 2015, acest ultim termen fiind de fapt o obligatie, avand in vedere ca banii europeni investiti in acest proiect pot fi pierduti daca lucrarile nu sunt finalizate pana atunci. Paradoxal, daca ne gandim ca pasajul de la Carrefour ERA a fost construit intr-un an si patru luni si a costat de trei ori mai putin. Asadar, pasajul Octav Bancila este in grafic pentru a fi finalizat in decursul acestui an, conform spuselor oficialilor de la Palatul Roznovanu.

„Am inceput sa turnam asfaltul peste pasajul Octav Bancila si il pregatim pentru finalizare. Este un moment foarte important pentru ca toata lumea credea ca nu o sa ajungem si in aceasta faza, dar ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca aceasta artera de circulatie le este necesara iesenilor. Deja s-a inceput turnarea stratului de uzura, pe care vor circula autoturismele, iar in doua saptamani vom incepe si legarea practic a acestui pasaj de soseaua Pacurari, pentru ca la finalul acestui an sa se poata circula fara niciun fel de problema si, mai ales, in siguranta”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu