Eveniment-Social

Unul dintre cei mai controversati profesori de la UMF vrea sa scape de interdictiile procurorilor

Publicat: 15 apr. 2015
1

@ Decanul Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF spera sa scape de o pedeapsa care nu-i da pace de cateva luni

In urma cu doua zile, in a treia zi de Paste, prof. Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina Generala din Iasi, a depus o cerere la Tribunalul Iasi prin care doreste sa scape de controlul judiciar impus de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi. Cea mai grava interdictie luata impotriva Doinei Azoicai este cea prin care nu mai poate exercita atributiile de decan al Facultatii de Medicina. De asemenea, nu are voie sa paraseasca Iasul in perioada controlului judiciar.

In scurt timp, va incepe batalia pentru functia de rector al UMF Iasi, iar Doina Azoicai se lupta sa ocupe acest post. Cel mai probabil, aceasta doreste sa scape de interdictiile procurorilor pentru a putea candida. Pentru aceasta cerere, magistratii i-au stabilit termenul de judecata pe data de 20 aprilie. Informatiile primite de procurori in prima faza erau acelea ca Doina Azoicai urmeaza sa primeasca o spaga de 2.000 euro pentru a ajuta un student marocan sa se inscrie la facultate, desi termenul limita pentru a face acest lucru expirase. Cel de la care ar fi pornit totul este Agha Romeen, medic oftalmolog si cadru universitar la UMF Iasi. Acesta i-ar fi cerut lui Houssine el Haizoun suma de 2.000 euro pentru a-i inscrie fiul celui din urma la UMF. Aceasta suma a fost ceruta in perioada 20 octombrie – 21 noiembrie 2014. Agha Romeen ar fi promis ca poate obtine inclusiv o scrisoare de acceptanta din partea Ministerului Educatiei pentru inscrierea tanarului la facultate. In cele din urma, dupa ce lucrurile s-au rezolvat, Doina Azoicai a primit o tava placata cu argint din partea tatalui tanarului inscris la facultate. Cadoul a fost trimis prin posta si primit de o secretara de la facultate.

„În ordonantele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut urmatoarele: in ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizaoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta si un ceainic (posibil tot din argint), drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, în exercitarea atributiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, înscrierea în cadrul acestei institutii a fiului inculpatului Haizoun El Houssine”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.
Adauga un comentariu