Local

Unul dintre cei mai bogati localnici din Valea Seaca a fost incarcerat

Publicat: 12 oct. 2016
1

@ Un barbat de 70 de ani a ajuns in spatele gratiilor @ El a fost saltat de politisti de acasa si dus direct la Penitenciarul Iasi @ Barbatul este unul dintre cei mai instariti din comuna @ Totul a pornit de la o padure ce i-a fost lasata mostenire

Un barbat de 70 de ani, unul dintre cei mai bogati localnici ai comunei Valea Seaca, a fost incarcerat marti seara. Asta deoarece, in urma cu trei ani, Ion Roman a taiat din padurea pe care o detine niste arbori fara ca respectivii copaci sa fie marcati de Ocolul Silvic, conform Legii. Politistii din comuna l-au prins si i-au facut dosar penal. Pe 16 septembrie 2013, Ion Roman a mers in padurea proprietate privata, insotit de alti doi consateni, pentru a taia arborii.

Ghinionul a facut ca in aceeasi zi, politistii din Valea Seaca sa organizeze o actiune pe linie silvica, pentru a-i prinde pe cei care taie ilegal copacii. Cu aceasta ocazie, au fost prinse atunci în flagrant trei persoane, printre care si Ion Roman, în timp ce taiau arbori fara drept. Au fost confiscate trei topoare, doua ciocane si un motofierastrau. Ulterior, tot politistii din localitate l-au mai prins si baut la volan. Si de aceasta data i-au facut un dosar penal. Potrivit primarului din Valea Seaca, Ion Roman era unul dintre cei mai instariti localnici.

„El mai are de la noi de luat 45 de hectare teren arabil. Are hotarare judecatoreasca. In cazul in care nu-i dam terenul, trebuie sa-i platim pentru fiecare zi de intarziere cate 50 de lei pe zi. Este mostenitorul nepoatei boierului Catargiu. El a avut grija de ea la batranete, iar aceasta i-a lasat mostenirea drept multumire. Are in total 80 de hectare de teren si 30 de padure. Sotia a decedat in urma cu cativa ani. In comuna era un om linistit, nu facea probleme”, a declarat Gheorghe Baiceanu, primarul comunei Valea Seaca.

Pe 11 octombrie, politistii din localitate au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, prin care Judecatoria Pascani l-a condamnat la un an si sapte luni închisoare pentru infractiuni la regimul silvic. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Iasi, unde-si va executa pedeapsa.

Citeste si :  Actiune in forta a politistilor! Tot judetul este rascolit in cautarea lor! Capturile sunt impresionante! FOTO
Adauga un comentariu