National

Unul dintre apropiatii lui Sorin Ovidiu Vantu arunca BOMBA: „Conducea toata Romania. Politicienii faceau coada la el”

Publicat: 29 iul. 2016
1

Unul dintre apropiatii lui Sorin Ovidiu Vantu s-a decis sa spuna totul. Ioana Maria Vlas a facut dezvaluiri incredibile despre afaceristul aflat acum dupa gratii. Ce politicieni au ajuns la mana acestuia si ce legaturi avea acesta cu lumea afacerilor. Totul pare desprins dintr-un film cu mafioti.

„La domnul Vantu faceau coada multi potentati ai vremii. Erau ministri si parlamentari. Avea relatii foarte apropiate cu premierul de pe vremea CDR-ului, Radu Vasile. Erau foarte multi.

Nu stiu daca era prieten cu Tariceanu. Am vazut si oameni de cultura acolo. L-am vazut destul de des pe regretatul Paunescu acolo. Si pe cei de la Catavencu i-a luat cu fulgi cu tot. Nu aveam birourile apropiate ca nu voiam sa vad cine vine acolo. Presupun ca multe dintre intalniri erau inregistrate si filmate pentru ca Vantu era genial in materie de santaj. Rade acum ca unii oameni erau ademeniti de el.”, a spus Vlas.

Si asta nu e tot. Vantu a avut legaturi si cu serviciile secrete, iar Ioana Maria Vlas il considera cel mai important om din acea vreme in Romania. „Era foarte bun prieten cu domnul Timofte. Erau din acelasi oras. Au fost o gasca de prieteni si cu domnul Iacobov si cu domnul Hrebenciuc. Nu stiu daca ii chema Vantu pe politicieni. El ii chema la el, in biroul lui. Stia toata lumea ca domnul Vantu avea atat de multa putere incat conducea toata Romania. La un moment dat am primit un plic de la cineva de la Camera Deputatilor si in acel plic erau descrise toate malversatiunile de care domnul Vantu era vinovat. Acel plic a fost trimis de cineva. Parlamentul Romaniei stia despre ce este vorba. Am primit plicul cu antet si documentele respective in 1998. Ma indoiesc ca domnul Vantu ar fi dat un milion de dolari. Problema era sa sensibilizeze pe cineva. Mare greseala a facut ca domnul Olteanu s-a dus in Delta. Cum o mare greseala a facut si domnul Geoana.”, spune Vlas.

Se pare ca Sorin Ovidiu Vantu avea o latura extrem de dura. „Ca sa se amuze. Vrea sa isi bata joc de oameni. De aceea a turnat la procurori. E un om genial, dar atat de rau. Nu mai are nimic de pierdut. E in puscarie. Are o multime de probleme. Nu mai are niciun fel de protectie. El vrea doar sa se mai razbune in acest mod.”, a dezvaluit Vlas.
Comentarii
Adauga un comentariu