National

UNPR si PSD semneaza protocolul de colaborare inaintea votului de ridicare a imunitatii lui Oprea

Publicat: 02 feb. 2016
1

UNPR si PSD vor semna, miercuri, la 9,30, protocolul de colaborare intre cele doua partide, care include si votul intr-un singur tur, pe langa candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din aceasta toamna si cooperarea acolo unde este cazul la locale.

”Miercuri, 3 februarie 2016, la ora 9.30, la grupul PSD din Camera Deputatilor, presedintele UNPR, Gabriel Oprea si presedintele PSD, Liviu Dragnea, vor semna protocolul privind colaborarea celor doua partide in alegerile locale, votul intr-un singur tur si candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din aceasta toamna”, a anuntat UNPR intr-un comunicat de presa.

Miercuri la ora 10,00 plenul Senatului va decide daca ii ridica sau nu imunitatea lui Gabriel Oprea. Avizul consultativ al Comisiei juridice a fost dat cu 9 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere, votul fiind secret.

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amanarea deciziei Comisiei Juridice, pana cand plangerea facuta la DNA va fi solitionata, insa senatorii juristi au respins solicitarea.

Catalin Boboc a mai declarat ca niciun membru al comisiei nu a fost de acord cu amanarea votului si retrimiterea dosarului la Parchet.

El a mai precizat ca, pe parcursul dezbaterii, Gabriel Oprea a afirmat ca vrea sa mearga sa isi dovedeasca nevinovatia in fata instantei.

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

La nivel declarativ, toate partidele, mai putin ALDE, au sustinut ca vor vota in favoarea cererii DNA.

PNL a anuntat ca isi va mentine cutuma de a vota in favoarea cererilor justitiei si in cazul cererii formulate de DNA in ceea ce il priveste pe fostul ministru Gabriel Oprea. De asemenea, PSD nu se va opune solicitarii DNA privind urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, presedintele partidului, Liviu Dragnea, sustinand ca social-democratii raman ”consecventi in a nu se opune solicitarilor care vin din partea sistemului judiciar”, o pozitie similara avand si UDMR.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca partidul sau va astepta raportul Comisiei juridice inainte de a lua o decizie in privinta cererii DNA.
Comentarii
  • eu cu o condamnare pentru vatamare din culpa nu am dreptul sa detino functie publica, dar jegosii ca dragnea si oprea cercetati si condamnati pentru coruptie, pot conduce o tara! MI-E SILA DE TOT!

Adauga un comentariu