Eveniment-Social

Universitatea Cuza organizeaza admitere in Republica Moldova

Publicat: 04 aug. 2011
1

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) organizeaza sesiune de admitere la studiile de licenta 2011 in Republica Moldova. Pana pe 8 august, concursul este programat la extensiunea UAIC din localitatea basarabeana Balti. Candidatii pot opta pentru doua specializari acreditate: Fizica Tehnologica, din cadrul Facultatii de Fizica, – 80 de locuri si Economia Turismului, Comertului si Serviciilor, la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) – 110 locuri. Cei acceptati vor frecventa cursurile, seminariile si laboratoarele la sediul Universitatii Alecu Russo din Balti, sub îndrumarea profesorilor de la Cuza. Programul de învatamant este similar cu cel studiat în Romania, iar diploma va fi emisa de Universitatea Cuza. Studentii acceptati la înscriere vor fi scutiti de taxa si vor primi o bursa lunara în cuantum de aproximativ 65 de euro.
Viitorii absolventi de Fizica tehnologica pot lucra în: tehnologia materialelor si proceselor, tehnologii de interes în electrotehnica, IT sau telecomunicatii, ca specialist în comunicatii de date si retele de calculatoare, programator, software developer sau cercetator stiintific.
Programul de licenta în Economia Comertului, Turismului si Serviciilor ofera oportunitati absolventilor de liceu care-si doresc cariere în comert, turism sau servicii.
Studiile pe care tinerii basarabeni le vor face la filiala din Balti a UAIC le vor permite posibilitatea accesului la o educatie de inalt nivel, garantata de cea mai veche si mai prestigioasa universitate din Romania.
Adauga un comentariu