Eveniment-Social

Universitatea „Cuza”, implicata in salvarea copiilor de la abandon scolar

Publicat: 16 nov. 2011
1
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi a derulat, la finalul saptamanii trecute, un seminar dedicat planului educational individualizat. Astfel, proiectul „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare -SCAN” este folosit ca instrument de lucru pentru profesorii de la clasele pilot infiintate. Este vorba de un plan educational individualizat ce implica, intr-un grad mai mare, triada elev-scoala-familie in proiectarea si desfasurarea activitatilor.
Totul se desfasoara in acord cu potentialul fiecarui copil, al familiei si cu resursele umane si materiale existente la nivelul scolii si al comunitatii locale. Noul instrument de lucru se bazeaza pe ideea de echipa pedagogica, alcatuita din toti profesorii care predau la o anumita clasa si pe relatia acesteia cu fiecare dintre elevi si familiile lor. Planul individualizat combina instrumente de autoevaluare, evaluare si monitorizare, responsabilizand in mod egal cadrele didactice, elevii si parintii in reusita scolara.
Ideea proiectului lansat in urma cu doi ani este de interes pentru decidentii din fiecare judet constituind un sprijin in realizarea foii de parcurs ceruta de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2011-2012. Dupa ce aceste documente au fost prezentate in toate judetele partenere respectiv Iasi, Vaslui, Braila, Botosani, Mures, Maramures –, s-a ajuns dorinta de finalizare, adaptare si operationalizare a noilor instrumente oferite de proiectul „Salvati Copii de Abandon si Neintegrare”.
„In vreme ce pentru unii cerintele proiectului sunt o suprasolicitare, pentru colegii din Maramures au fost mereu binevenite. Intalnirea recenta nu este una de proiect, ci utila acestuia si procesului de invatamant din cele doua Colegii nationale: Eminescu, Baia Mare si Dragos Voda, Sighetul Marmatiei. Ideea le apartine. Insesi costurile au fost de ei suportate. Noi am oferit expertii. Concluzia: sunt profesori care vor sa invete si chiar invatam impreuna!”, a declarat Laurentiu Soitu, manager de proiect. Comentarii
  • Why not take life by the reins and make money everyday from the corfmot of your own home trading oil with me, watching my trades in real-time, and being able to profit from them. Take a look at my website within my profile or Google Oil Trading Academy and let me show you what I can do for you.David

Adauga un comentariu