Eveniment-Social

Universitatea Cuza, fabrica de diplome

Publicat: 02 nov. 2011
1

In ciuda faptului ca actuala conducere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a criticat dur institutiile academice care sunt „fabrici de diplome„, realitatea este cu totul alta. Desi un raport din 2009 al Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior (ARACIS) recomanda o evaluare institutionala a personalului administrativ si extinderea interactiunilor inter-departamentale, tocmai din considerentul ca managementul academic de la UAIC este slab, dintr-odata, pentru doar 1.000 lei, la Cuza sunt lansate cursuri de manager. Mai mult, astazi are loc lansarea proiectului intitulat pompos „Bune practici in managementul universitar”, elemente ce lipsesc cu desavarsire din cea mai veche institutie de invatamant superior din tara, in care este implicata si sotia actualului prorector al universitatii iesene Gheorghe Iacob, Luminita Iacob. Persoanele interesate ca, in urma unui curs de doar o luna, sa devina ditamai managerii peste noapte se pot înscrie pâna pe 11 noiembrie la Centrul de Studii Europene (CSE), organism aflat sub administrarea UAIC. Ca oferta sa fie completa, organizatorii anunta ca acestea se adreseaza celor care lucreaza deja în domeniul Managementului de Proiect, în firme românesti sau internationale, firme de stat sau în orice domeniu al administratiei de stat sau locale, si care doresc sa-si imbunatateasca nivelul cunostintelor.

Paradoxal, se pune intrebarea fireasca: de ce un angajat al unei multinationale s-ar lasa „momit” sa dea 1.000 de lei pentru a obtine o banala diploma care sa-i ateste ca este manager? In plus, cum poate o universitate sa formeze persoane care sa fie administratori intr-o economie de piata privata atata timp cat, anual, primeste fonduri publice, dar arata ca este incapabila sa asigure macar conditiile minimale de cazare pentru proprii studenti?
Comentarii
  • FANTASTIC!!!!! CUM O UNIVERSITATE DE STAT SA POATA FACE ASA CEVA? CUM RAMANE CU SPIRU HARET? ACEEA ESTE MACAR CU BANI PRIVATI, DAR UAIC E PE BANI PUBLICI.

  • Toate ideile astea cum ca e bine sa faci bani-nu conteaza cum- sunt de la OPREA, fostul rector care a ingropat invatamantul de calitate de la Cuza. E drept ca cei de la FEAA, el si altii, iau salarii gigantice si se mandresc ca nerusinatii cu pozitia fruntasa obtinuta de universitate in cercetare , pozitie ocupata gratie efortului unui grup de trei-patru facultati unde salariile sunt toate pe minim!!!

  • Un articol foarte slab. Maniera de redactare lasa de dorit. Nu ma asteptam ca un reporter poate sa foloseasca in scris sintagma „ditamai”. In alta ordine de idei generalizezi o intreaga institutie pentru un program academic. Desi probabil tu ai vrut sa comunici ceva, tot ce reiese este o frustare personala (poate tu chiar ti-ai luat diploma de la o fabrica de diplome – spiru haret/petre andrei samd) sau ca articolul este platit tocmai pentru discreditare. Indiferent de varianta tot nu iesi bine. Efectiv mi se face rau cand observ atata ipocrizie de la reporterii care ar trebui sa prezinte lucrurile obiectiv. Dar bzi oricum nu poate oferi altceva. Pacat.

  • Cuza fabrica diplome Eu am terminat Feea si mulți alții si sunt si era Nu mai zic de condiții de kkt Optati pt Petre Andrei ….condiții la standarde europene.

Adauga un comentariu