Eveniment-Social

Unitate de Primire Urgente de 5 stele la Iasi

Publicat: 14 sept. 2012
1

@ Cu o investitie de circa 2 milioane de lei, conducerea Spitalului Sf. Spiridon Iasi anunta ca Unitatea de Primire Urgente (UPU) va oferi conditii de cinci stele pentru pacientii ieseni @ Se preconizeaza ca lucrarile vor fi finalizate la inceputul lunii noiembrie

Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi va functiona pe o suprafata dubla, dupa terminarea lucrarilor de extindere si modernizare. Valoarea totala a investitiilor se ridica la aproximativ 2 milioane de lei, cu finantare din partea Ministerului Sanatatii. In aceasta perioada, orice iesean care are ghinionul de a ajunge la UPU poate lua cunostinta, cu usurinta de faptul ca zeci de muncitori misuna de zor pentru a finaliza noua Unitate de Primire Urgente. „Avand in vedere HG 85, privind organizarea unitatilor sanitare, in cadrul acestei actiuni au loc reparatii capitale de reparare si extindere in cadrul UPU-SMURD, in asa fel incat capacitatea de primire se va dubla. Vor putea fi primiti peste 200 de pacienti in 24 de ore. Lucrarea este finantata de Ministerul Sanatatii si se preconizeaza sa fie finalizata la inceputul lunii noiembrie”, a explicat ec. Ioan Barliba, manager al Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Clinica Buco-maxilo-faciala (BMF) a fost mutata in cadrul Clinicii ORL, pentru extinderea UPU. In spate la UPU se va face o poarta de acces pentru ambulante care va fluidiza traficul urgentelor transportate. Iesenii se vor bucura, in sfarsit de o sala de asteptare moderna cu toate conditiile, in care nu vor mai fi nevoiti sa stea ore in sir pana ce vor fi preluati de catre cadrele medicale. Salile de urgenta vor fi dotate cu aparatura medicala moderna. „In acest fel se va acorda o asistenta medicala de urgenta superioara, reducand timpii de asteptare fata de situatia din prezent. In acest context, rugam pacientii sa aiba intelegere pentru neplacerile create de lucrarile desfasurate simultan cu asistenta medicala. Facem un apel, in acelasi timp catre pacientii care nu prezinta o urgenta majora pe care ii sfatuim sa se adreseze ambulatorului de specialitate pentru a nu aglomera inutil UPU”, a adaugat ec. Ioan Barliba. Potrivit declaratiilor, inaugurarea UPU  se apropie cu pasi repezi de data promisa, in situatia in care in prezent inca se mai demoleaza pereti la etajul unul al UPU. „Prin lucrarile demarate in cadrul UPU  se va realiza o crestere a suprafetei cu 200 la suta, iar unitatea va fi legata printr-o pasarela cu ATI si chirurgie. Personalul de care dispunem este suficient, iar la concurs se vor scoate doar 3 posturi de asistent medical si 2 de brancardieri. Pacientii vor fi preluati in functie de urgenta pe sectiuni diferite, pentru a acorda fiecaruia o asistenta medicala corespunzatoare si fara prea mult timp de asteptare”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD al Spitalului Sf. Spiridon.
Comentarii
 • Spitalul e vechi,Diana!Bani aruncati intr-o hardughie care ar trebui transformata in monument istoric…dar pentru ambitia ta si hotziile Bulibasei Barliba trebuie”aruncati”de la Ministerul Omului de Casa al Arestoaiei-domnul Usturoi..2 milioane de lei…Pacientii nu mai conteaza pentru tine..Doar ambitia portocalie nemasurata!Bravo,Diana!Ai demonstrat ca ..si fara valoare…din pat in pat..se poate sa ajungi conferentiar…dottore!!

 • pasarela care leaga UPU de ATI si chirurgie trece prin …. blocul operator !
  Deci pacientul plin cu microbi din strada va ajunge in locul in care sunt operati pacientii si in care ar trebui sa se intre doar in conditii de maxim control biologic …..
  Vai si amar ……..
  Intr-adevar este un concept inovator, in „folosul” bolnavilor …

 • De ce da relatii parlitul de barliba care n-are nici o treaba cu medicina? El stie sa numere ouale la avicola unde a fost angajat de se mira angajatii cum de a ajuns director,angajeaza firme de constructii de fatada ca sa-si construiasca vila de la birnova

 • Separati UPU de cei care vin la un control, la un pansament. Intrebati medicii care au venit de la Spitalul Sf Ioan cum erau separate cele doua in Copou. Astfel vor fi mai putini pacienti nemutumiti. Codul culorilor e o mare tampenie. Nu e corect nici pentru cel care vine la un control la medicul care l-a operat sa stea sa astepte ore intregi. Inteleg ca sunt si cazuri grave dar pe acela care vine pentru un pansament, scos fire etc nu il intereseaza asta.

  • CARE MEDICI DE LA SF IOAN.NU A COBORAT NICI UNUL, DIANA NU ARE DESTUL SANGE IN INSTALATIE.MAI LASATINE CU VECHIUL MARE SPITAL SF IOAN E ISTORIE SI ASA VA RAMANE SPERAM CA SI MARELE DERUTATA VA FI LA FEL.VA FI UPU DE 5 STELE CAND NU VA MAI FI LADZ D SEFA SI CU CATIVA MEDICI PRIMARI SCHIMBATI.

   • UPU va merge mai bine cand Diana nu va mai „omori” personalul din subordine…cum dracu’ sa mai aiba aia chef de noi pacientii cand o aud pe cimpoiasa cum urla la medici si la asistenti pe acolo, aia saracii, incercand, oarecum, sa-si faca treaba…

 • Felicitari pentru investitie si succes. Nu luati in seama porcii care vor sa distruga UPU SMURD, municiti pentru comnunitate ca si pina acum . Bravo UPU SMURD !!!!

Adauga un comentariu