Eveniment-Social

Unirea cu Basarabia, sarbatorita duminica la Iasi!

Publicat: 22 mart. 2013
1
Filiala Iasi a Platformei Civice „Actiunea 2012” organizeaza un mars unionist cu ocazia implinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Sub genericul „Readucem Basarabia acasa„, voluntarii si sustinatorii „Actiunii 2012” vor marsalui duminica, 24 martie, de la ora 14:00, cu steaguri tricolore, si vor promova mesaje de unitate nationala pe strazile Iasului, de la Universitatea „Al. I. Cuza” pana in Piata Unirii.
„Exista un destin inevitabil al istoriei. In ciuda capriciilor parcursului istoric al neamului romanesc, Basarabia va reveni acasa. Pentru ca noi, tinerii, nu mai avem rabdare ca istoria sa fie scrisa de altii, am hotarat sa o infaptuim noi. Vom readuce Basarabia acolo unde ii este locul, la trupul Tarii-Mame”, a declarat presedintele filialei de la Iasi a Platformei Civice „Actiunea 2012”, Doina Grosu.
Marsul de la Iasi este evenimentul care da startul sarbatorii Unirii. La Cahul, Balti si Chisinau vor avea loc spectacole organizate de Institutul Cultural Roman si Platforma Civica „Actiunea 2012”. Este vorba despre un concert sustinut de Directia 5, de piesa de teatru „Podu” si spectacolul inedit de reconstituire istorica ,”Lectia de istorie: Dacii si Romanii„. Evenimente au loc de asemenea, pe tot teritoriul Romaniei, de la Bucuresti la Suceava.Comentarii
  • Veniti si la biserica Banu, UNDE VA FI SARBATORITA, CU PARTICIPAREA UNOR PERSONALITATI DE PESTE PTUT Ziua Nationala a Basarabiei

  • Suntem fericiti ca tinerii nostri romani, oriunde s-ar afla, dar mai cu seama in Basarabia, poarta chivotul idealurilor nobile, de unitate si demnitate daco-romana cu cea mai frumoasa gratie si pasiune. Felicitari organizatorilor. Unirea este atat de aproape!

Adauga un comentariu