Local

Unionistii ieseni, chemati sambata la Prut!

Publicat: 08 iul. 2015
1

@ Iesenii sunt asteptati cu un concert la refacerea Podurilor de Flori peste Prut care va avea loc sambata, 11 iulie, la Ungheni

Sfidând canicula de afara, sute de tineri basarabeni merg pe jos în aceste zile, pe traseul Chisinau – Iasi pentru a încerca sa transmita lumii întregi dorinta lor de Unire. Pentru a-i întâmpina, iesenii sunt asteptati sâmbata, 11 iulie, la ora 10:00, la Prut, la podul feroviar din Ungheni. Transportul catre Ungheni va fi pus gratuit la dispozitia iesenilor dus-întors din Piata Unirii, sâmbata, începând cu ora 08:00. Participantii sunt rugati sa aduca cu ei si flori, pentru a-i întâmpina româneste pe fratii basarabeni.

Un program artistic pe ambele maluri de Prut va avea loc, dupa ora 10:00, iar podul feroviar se va putea trece, în premiera dupa 20 de ani, pe jos! „Casa de Cultura a Studentilor s-a implicat in aceasta actiune prin sprijinirea logistica a manifestarii, scena si sonorizarea fiind puse la dispozitie de catre noi”, a precizat Gabriel Harabagiu, seful CCS.

„Prin gestul lor, tinerii basarabeni, cei mai persecutati din neamul nostru, vor sa ne arate noua, celor din tara, ca n-au uitat cine sunt si îsi doresc sa redevenim un întreg. Sa-i primim acasa cum se cuvine, pentru a arata ca între românii de pe o parte si alta a Prutului nu exista granite, doar flori!”, a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012. „Unirea o facem noi, cu mic, cu mare, sâmbata, la 10:00, în  mâna cu o floare! – este dictonul actiunii de sâmbata, la care se estimeaza ca vor participa mii de persoane pe ambele parti ale frontierei. Manifestatia este autorizata de catre autoritatile de frontiera si cele locale si beneficiaza, pâna în prezent, de o larga mediatizare pe retelele de socializare. Acestei actiuni i s-a alaturat si deputatul PMP Petru Movila, sustinator constant al unirii cu Basarabia.
Adauga un comentariu