International

Una dintre rudele VICTIMELOR dezastrului aerian MH17 il cheama pe Putin la apel: „Pare o bataie de joc. Cum sa dansezi pe mormintele oamenilor. La naiba, pentru acest lucru ar trebui sa le fie rusine!”

Publicat: 30 sept. 2016
1
Rudele victimelor dezastrului avionului Boeing 777 din Donbas, care au aflat concluziile raportului Grupului international de Investigatie despre implicarea Rusiei in tragedie, cer autoritatilor ruse sa raspunda in fata justitiei. In special, ei cer extradarea vinovatilor, iar pentru aceasta, Olanda ar trebui sa foloseasca toate parghiile disponibile pentru a convinge Moscova sa coopereze.

Citeste si: Un avion al Malaysian Airlines a fost DISTRUS de o racheta ruseasca pe teritoriul Ucrainei! Sute de oameni si-au pierdut viata

Gabriel van den Brink, profesor de Stiinte Politice la Universitatea din Tilburg, care a pierdut in accidentul MH un coleg si prieten apropiat, intr-o conversatie cu corespondentul „Novaia Gazeta” si-a exprimat speranta ca Moscova va fi chemata la raspundere dupa ce numele autorilor vor fi facute publice. „Desigur, foarte, foarte multi olandezi au fost inclinati dupa dezastru sa dea vina pe Rusia. Si continua sa dea vina. Dar noi putem sa gresim, de aceea trebuie sa asteptam pana cand anchetatorii ne vor da numele vinovatilor, cei care au apasat pe buton, cei care au dat ordinul, cei care au ascuns si inca mai ascund adevarul” a declarat Gabriel van den Brink. Potrivit profesorulului, guvernul olandez este acum „fortat sa gaseasca un echilbru intre interesele cercurilor de afaceri, care nu vor sa strice relatiile cu Rusia si interesele societatii olandeze, care cere tragerea la raspundere a Moscovei”. „Asa ca guvernul nostru este acum prins la mijloc, dar, cu toate acestea, am incredere in el si noi stim ca, mai devreme sau mai tarziu, cei responsabili vor fi identificati si deferiti justitiei” – afirma Van Den Brink.
Pete Plyug (membru in consiliul coordonator al rudelor victimelor MH17, care a pierdut un frate si pe sotia sa) este profund indignat de faptul ca Rusia abai dupa doi ani de la accident a trimis datele radarelor, care sustin ca ”nicio racheta nu a fost lansata de pe teritoriul separatistilor”. „Unde ati fost toti acesti doi ani cu radarul vostru? (…) Pare o bataie de joc. Cum sa dansezi pe mormintele oamenilor. La naiba, pentru acest lucru ar trebui sa le fie rusine! Ce vor sa obtina cu acest lucru? Doresc iar sa distraga atentia publicului?!”, spune revoltat Pete, citat de „Novaia Gazeta”, conform timpul.md. El considera ca partea rusa ar trebui sa fie trasa la raspundere pentru implicarea in prabusirea avionului din Malaezia. „Nu, eu nu dau vina pe intreaga Rusie, pe oamenii simpli. Dar ei au lideri, exista executantii, cu ei ar trebui sa incepem, asa ar trebui sa inceapa cooperarea. Daca au facut-o oamenii tai, atunci fii barbat si recunoaste: „Da, au fost ai nostri!”- insista Pete Plyug.Adauga un comentariu