National

Un senator PNL cere demiterea prefectului de Vaslui

Publicat: 16 oct. 2013
1

Senatorul PNL Mihaela Popa a cerut demiterea prefectului de Vaslui, Radu Renga, pentru modul defectuos in care a gestionat situatia din localitatea vasluiana Pungesti, adaugand ca se comporta ca un prim-secretar care refuza sa discute cu protestatarii.
 
„Am rude acolo, parintii mei locuiesc in judetul Vaslui si sunt extrem de revoltata vizavi de atitudinea prefectului. Ar trebui demis imediat din functie. Trebuia sa mearga in mijlocul oamenilor, nu sa fuga de protestatari. Este ca un prim-secretar parasutat in functia de prefect la Vaslui, el fiind adus din Valcea. Peste un an sau doi el se va intoarce acasa, se vede ca nu ii pasa”, a spus senatorul liberal Mihaela Popa, potrivit Mediafax.
 
Ea a precizat ca este o solutie proasta sa aduci oameni din alte zone ale tarii pentru a-i pune prefecti in judete pe care nu le cunosc.
 
Mihaela Popa sustine ca prefectul de Vaslui i-a desconsiderat pe cei aflati in strada la Pungesti.
 
„Trebuia sa le vorbeasca oamenilor, sa-i lamureasca. Stia ca la Pungesti e o stare de tensiune, avea tot timpul sa le explice cum e cu gazele de sist, nu sa ameninti ca trimiti jandarmii si ca bagi buldozerele”, a mai spus Mihaela Popa.
 
Totodata, ea a criticat si faptul ca directorul scolii din Pungesti a ordonat elevilor si cadrelor didactice sa nu paraseasca orele de curs pentru a participa la proteste.
 
„Asta imi aduce aminte de Revolutia din 1989, cand eram profesor. Si atunci s-a intamplat la fel. S-a trimis o circulara in scoli, in care se spunea ca nu avem voie sa parasim scoala”, a spus senatorul PNL Mihaela Popa.
 
Localnicii din Silistea au blocat, miercuri dimineata, drumul national Vaslui – Garceni, in cea de-a treia zi consecutiva de proteste pentru a impiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist in zona.

Jandarmii trimisi in zona pentru a elibera zona astfel incat societatea sa isi poata duce utilajele si sa poata lucra i-au inconjurat pe manifestanti, impiedicandu-i sa ajunga in perimetrul unde urma sa fie amplasata platforma Chevron.
Comentarii
Adauga un comentariu