Actualitate

Un senator iesean este acuzat ca a furat de la propria firma. Averea sa va fi executata silit

Publicat: 13 mai 2015
1

@ Veniturile firmelor au fost gestionate in interes personal @ Toate afacerile acestui parlamentar s-au prabusit

In ultimele saptamani, senatorul iesean Ionel Agrigoroaei este bombardat cu cereri formulate de Fisc si de partenerii de afaceri care vor sa-i scoata averea la vanzare in contul datoriilor acumulate de firmele sale. Practic, in prezent firmele lui Agrigoroaei, printre care mentionam Aya Sports Design, Aya Construct Design SRL, au intrat in urma cu cateva luni in faliment. Insa, pentru ca la finalul procedurilor creditorii, printre care si statul prin intermediul Ministerului de Finante, nu si-au recuperat banii au fost accesate parghiile legale pentru recuperarea banilor de la administratorul firmelor, adica actualul senator Ionel Agrigoroaei.

Prin urmare s-au depus cereri de „atragerea raspunderii administratorului” procedura prevazuta de Legea nr.185/2006 privind procedura insolventei. Conform acestui act normativ se poate cere asumarea raspunderii administratorilor unor societati comerciale daca se constata ca acestia au administrat firmele in mod fraudulos. In cazul lui Agrigoroaei, magistratii ieseni au inceput sa admita cererile de executare silita a averii costatand ca acesta a folosit veniturile societatilor comerciale in interes personal si in dauna creditorilor. In urma cu cateva zile, Curtea de Apel Iasi a pronuntat o sentinta definitiva in cazul firmei Aya Sports Design SRL. In hotararea judecatoreasca magistratii au dispus ca averea lui Agrigoraei sa fie executata silit pentru recuperarea datoriilor firmei in valoare totala de 121.353 lei. Magistratii si-au motivat decizia prin faptul ca Agrigoroaei a folosit banii firmei in interes personal.

„Dupa cum rezulta din raportul cauzelor si imprejurarilor care au dus la starea de insolventa, la finele anului 2008 societatea debitoare avea stocuri in valoare de 83.500 lei si disponibil in casa si conturi la banci in valoare de 2.416 lei. Paratul nu a predat administratorului judiciar aceste active si nu a oferit nicio informatie cu privire la destinatia acordata acestora. Prin urmare se constata ca acestea au fost folosite de catre parat in interes personal. In replica Agrigoroaei a contestat suma solicitata de Fisc si a sustinut ca stocurile de marfa existau doar scriptic nu si fizic.

Acesta nu a putut insa si dovedi cele afirmate. De asemenea, magistratii au constatat ca Agrigoroaei nu s-a asigurat ca firma sa aiba o evidenta contabila continua asa cum prevede legea. Din valoarea totala a datoriilor de 121.353 lei, suma de 51.311 lei reprezinta taxe si impozite neachitate catre bugetul de stat. O situatie asemanatoare s-a constatat si la firma Aya Construct Design SRL, administrata de acelasi Agrigoroaei. Lichidatorul judiciar doreste ca averea lui Agrigoroaei sa fie executata si in contul datoriilor acestei societati comerciale. Debitul total al SC Aya Construct Design SRL se ridica la 17.000 euro. In acest dosar magistratii urmeaza sa ia o decizie in perioada urmatoare.
Comentarii
  • Asta nu e pacaliciul care se cearta cu tiganii si face pe victima ,cum a ajuns asemenea idiot senator ce asteapta iesenii de la el mananca bani de la buget moka demisia fraere nu ai fost in stare sa ti administrezi bunurile si proprietatea cum o sa te implici in problemele iesenilor Demisia trantorule

  • Pai in urma cu 2 ani acesti Pacalici promovati de …. dadeau lectii de afaceri pe toate posturile locale de Tv , ne miram cum asemenea GENII precum Blajut , Alexa, Oajdea altii in prezent se fac de kka?

Adauga un comentariu