International

Un roman risca pedeapsa cu moartea

Publicat: 22 dec. 2011
1

Un cetatean român a fost arestat în Malaezia din luna octombrie, fiind suspectat de trafic de droguri, infractiune pentru care o persoana condamnata este pasibila de pedeapsa capitala, potrivit legislatiei. Astazi, Ministerul Afacerilor Externe a precizat ca un cetatean român este arestat în Malaezia din luna octombrie 2011, fiind suspectat de trafic de droguri. Cazul este cunoscut Ambasadei României la Kuala Lumpur, care a informat MAE, dupa ce, la începutul lunii noiembrie 2011, a verificat si primit de la autoritatile locale confirmarea informatiei.

Familia acestuia a fost informata si a oferit unele detalii suplimentare. Consulul român la Kuala Lumpur l-a vizitat în penitenciar pe cetateanul român la data de 4 noiembrie si mentine o legatura nemijlocita cu acesta, mai spune MAE.

Misiunea a întreprins demersuri pentru identificarea pe plan local a unor avocati specializati în astfel de cazuri penale.
„La ora actuala, procedura judiciara initiata în acest caz se afla în faza de urmarire penala. În consecinta, nu s-a pronuntat înca o hotarâre judecatoreasca de condamnare. Întrucât ancheta este în curs de desfasurare, informatiile existente la dosarul cauzei nu pot fi facute publice. Legislatia malaeziana în materie penala este deosebit de drastica, o persoana condamnata pentru trafic de droguri fiind pasibila de pedeapsa capitala”, a mentionat MAE.
sursa:realitatea.net
Adauga un comentariu