Eveniment-Social

Un rest de cateva sute de mii de lei blocheaza un proiect dintr-o comuna

Publicat: 23 apr. 2014
1

O lucrare finalizata in proportie de peste 80% a fost data uitarii de guvernanti. Schimbarile efectuate la nivelul Guvernului au dat peste cap mai multe proiecte publice care sunt in prag de a fi finalizate si a caror finantare a fost oprita. Un exemplu este sistemul de canalizare din comuna Todiresti care a fost realizat in proportie de peste 80%.

Primarul comunei, Vasile Buzatu, a precizat faptul ca suma necesara pentru a incheia acest proiect este relativ mica, fiind vorba de aproximativ 180.000 de lei. „Lucrarile la proiectul de canalizare sunt executate in proportie de peste 80%, dar au fost oprite din lipsa de finantare. Anual ni s-a promis ca vom primi banii necesari pentru finalizarea lui, dar nu ni s-a mai dat nimic. Acum, avem o alta promisiune din partea lor ca vom primi restul de bani pentru achizitionarea statiei de epurare. Cu tot cu racorduri si tot ce mai este nevoie ar mai fi necesare 18 miliarde de lei vechi. Nu cred ca este o suma atat de mare pentru bugetul statului”, a declarat primarul comunei Todiresti, Vasile Buzatu. Pentru finalizarea acestui proiect, parlamentarul Florin Constantinescu a facut mai multe interpelari prin prisma functiei sale, insa nu s-a concretizat nimic. Din pacate, cu trecerea timpului, lucrarile executate deja, risca sa se degradeze.

Extinderea retelei de electricitate

In speranta ca in urma promisiunilor primite va veni restul de bani pentru canalizare, primarul Vasile Buzatu a extins reteaua de electricitate de la Boldesti pana la Ciuman. „Acest proiect este realizat in mare parte din fondurile proprii ale primariei si are doua obiective”, a precizat edilul-sef al comunei. Stalpii de inalta tensiune au fost montati pe aproximativ 5 km. Costurile s-au ridicat la aproximativ 4,2 miliarde de lei vechi. De aici, 70% din suma este alocata de la bugetul comunei, restul de 30% urmand a fi alocati din banii veniti pe proiectul de canalizare. „Lucrarile s-au finalizat deja la sfarsitul lunii trecute. Ma bucura faptul ca am reusit pana acum sa turnam asfalt in comuna, nu sunt probleme la reteaua de electricitate si continuam cu extinderea ei, am reusit sa rezolvam si cu reabilitarea scolilor si acum sper sa reusesc sa rezolv si cu lucrarile de canalizare. Mai avem multe de facut si vom continua cu proiectele noastre”, a incheiat Vasile Buzatu, primarul comunei Todiresti.
Comentarii
  • bai aaa de ce esti prost , de cind e terminata ferma si cind au inceput lucrarile la canalizare ,,, e greu de socotit pentru ca prostia e mare

Adauga un comentariu