Eveniment-Social

Un profesor al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi a fost premiat de Academia Romana pentru rezultatele din cercetare

Publicat: 19 dec. 2017
1

Prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, cadru didactic de la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului "Cristofor Simionescu" a Universitatii Tehnice (TUIASI) "Gheorghe Asachi" din Iasi, a primit Premiul Anghel Saligny al Academiei Române. În cadrul ceremoniei care a avut loc vineri, 15 decembrie 2017, în Aula Academiei Române, au fost premiate cele mai inovative lucrari stiintifice de la nivelul anului 2015.

Citeste si : Universitatea Tehnica din Iasi a castigat MARELE PREMIU la cel mai important eveniment de inventica al anului

"În data de 15 decembrie, în prezenta Biroului Prezidiului si a membrilor Academiei Române, reuniti în Adunare Generala, am avut deosebita onoare sa primesc premiul «Anghel Saligny» pentru un grup de lucrari elaborate si publicate în reviste cotate ISI în anul 2015 în domeniul Ingineria Mediului, fiind singura reprezentanta a universitatii noastre între colegii premiati", a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, fost prorector al TUIASI.

Citeste si : Parteneriat intre Universitatea Tehnica din Iasi si Agentia Spatiala Romana

Premiul reprezinta cea mai înalta distinctie pentru cercetare oferita de Academia Româna si a fost acordat în cadrul sectiunii Stiinte Tehnice. Anul trecut, în aceeasi sectiune, o lucrare a prof. univ. dr. ing. Vitalie Belousov (1930 – 2015) si a prof. univ. dr. ing. Boris Plahteanu (1941 – 2017), doi dintre seniorii inventicii de la TUIASI, care au contribuit la dezvoltarea Institutului National de Inventica, a primit Premiul Aurel Vlaicu în domeniul Stiintelor Tehnice pentru lucrarea "Fundamentele creatiei tehnice".
Adauga un comentariu