Actualitate

Un primar din Iasi, anchetat de procurori, s-a refugiat in alt judet

Publicat: 23 sept. 2014
1

@ Un primar din Iasi risca o suta milioane lei vechi amenda pentru ca nu a fost in stare sa rezolve o problema de fond funciar @ Anchetat de procurori pentru afaceri ilegale cu terenuri, primarul in cauza fuge de raspundere si se ascunde chiar de sefii judetului

Primarul unei comune din nordul judetului Iasi a ajuns sa confunde comuna cu propria mosie. Acesta nu a fost in stare sa puna in aplicare o hotarare de fond funciar pentru punerea in posesie a unei persoane, chiar daca problema trebuia solutionata de mai bine de zece ani. Chiar daca se afla la primul mandat, primarul Maricel Turcu cunoaste speta foarte bine pentru ca in ultimii 10 ani a lucrat ca secretar al unitatii administrative.

Este vorba de retrocedarea unei suprafate de 9,1 hectare de teren catre un anume Dorin Andarache. Desi Comisia Judeteana de Fond Funciar a dispus inca din 2007 ca titlul de proprietate sa fie emis, lucrurile au stat invers. Mai mult, primarul a fost obligat sa trimita toate hartiile la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara numai ca a redactat gresit unele documente din dosar si a fost obligat sa-l refaca. Din ianuarie anul acesta si pana in prezent lucrurile au batut pasul pe loc, iar acum Prefectura il ameninta cu amenzi drastice. Turcu risca sa se aleaga cu 10.000 lei amenda daca nu rezolva situatia. Si conform prefectului, nici macar nu a schitat vreun gest ca ar vrea sa repare greseala. Prefectul a sustinut ca Maricel Turcu a evitat o intalnire directa, motivand diverse motive.

Sper ca pana la finalul mandatului meu sa nu trebuiasca sa dau vreo amenda. Speta de la Andrieseni este alta. Din iulie si pana in septembrie Prefectura i-a trimis trei adrese primarului. A avut termen pana pe 12 septembrie sa remedieze situatia. L-am sunat pe primar si i-am explicat. Mi-a zis inainte ca e in drum spre Iasi. Cum a auzit de ce il chem, a zis ca e in drum spre Targu Neamt. Nu vreau sa aplic amenzi, dar alta cale nu am„, a sustinut prefectul Dan Carlan. In schimb, primarul comunei Andrieseni, Maricel Turcu, nu a raspuns apelurilor telefonice ale reporterilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia. Turcu a avut si in trecut probleme cu legea fiind anchetat de procurorii anticoruptie si trimis in judecata.
Adauga un comentariu