Actualitate

Un primar demis a fugit cu masina institutiei. Nimeni nu conduce acum comuna

Publicat: 20 oct. 2016
1
@ Prefectul a semnat zilele trecute ordinul de demitere a primarului comunei Oteleni, Ciprian Aiojoaei @ Cu toate acestea, fostul primar se plimba in continuare cu masina institutiei
 
Fostului primar din Oteleni nu-i vine sa creada ca si-a pierdut functia si nu vrea sub nicio forma sa renunte la scaun. Demis printr-o sentinta definitiva pronuntata de Curtea de Apel Iasi, Ciprian Aiojoaei nu vrea sa renunte la functie, chiar daca zilele trecute si prefectul judetului Iasi a semnat documentul prin care se dispune ca fostul edil ramane fara functie.

„Noi ne-am facut datoria am emis ordinul de demitere. Mai departe, chestiunea trebuie abordata de Consiliul Local, care trebuie sa ia la cunostinta de ordinul prefectului si sa desemneze un primar interimar”, a spus Bogdan Abalasi, subprefectul judetului Iasi. Cu toate acestea, la Oteleni, primaria nu este condusa de nimeni, iar Aiojoaei se crede in continuare pe functie. Consiliul Local Oteleni nu a luat inca act de ordinul prefectului, iar pe langa acesta, primarul demis foloseste in continuare masina primariei. Mai mult decat atat, Aiojoaei merge pe la celelalte institutii publice si discuta in calitate de „primar al comunei Oteleni”, avand in continuare asupra sa stampila primariei.

S-a ajuns in aceasta situatie si din cauza secretarei comunei Oteleni, Marieta Cojocaru, care nu i-a convocat inca pe membrii Consiliul Local, pentru a le aduce la cunostinta situatia in care se afla administratia locala. Aceasta sustine ca ordinul de demitere nu a ajuns la primarie, in conditiile in care documentul a fost trimis cu „posta speciala”, in urma cu cateva zile. De precizat ca, „posta speciala” este un serviciu rapid de posta, care asigura corespondenta dintre institutii, serviciul fiind sub patronajul autoritatilor romane. Reamintim ca, Aiojoaei a fost condamnat pe data de 3 octombrie a.c., pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva si asta deoarece a amenintat si injurat doi localnici, printre care si un ales local, adica pe Robert Benchea, chiar in sediul primariei.

Aiojoaei a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni de inchisoare cu suspendare, a primit de asemenea o amenda penala de 1.200 lei si i s-a interzis dreptul de a fi ales si de a ocupa o functie publica timp de doi ani. De asemenea, instanta a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe durata caruia primarul trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Iasi, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte in prealabil schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile.

Totodata, edilul trebuie sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta, sa nu paraseasca teritoriul României fara acordul instantei. Pe parcursul termenului de supraveghere, Aiojoaei este obligat sa presteze o munca neremunerata în folosul comunitatii, pe o perioada de 60 zile, în cadrul Consiliului Local Oteleni.
Comentarii
  • Secretara primăriei este vinovată de situatia creata,inca de la inceput imediat dupa ce avramas definitiva hotararea judecatoriei,secretara nu a facut decat sa impidice punerea in executare a acestui ordin. Este complice cu primarul in toate faradelegile si nu poate accepta plecarea acestuia. LA PUSCARIE cu ea.

  • Bai dreptate pt. Oteleni mai dute inca 6-7 ani la scoala vad ca nu stii nici sa scrii idiotule .MAFIE P.S.D.ISTA IN FUNTE CU B.Z.I RUSINE BZI

  • dupa cate vad eu tu ai 6-7 clase de toate, daca le ai si pe astea, asa ca te rog sa te abtii de la acuzatii pentru ca aici nu e vorba de nici o mafie. MAFIOTI sunteti voi cei care acuzatisi stiti si DE CE.

  • Sa isi ia cu el si secretara penala si Directoarea curva si alcolista pe care a puso in functie la scoala cu forta. Directorul trebuie sa fie un model pentru comunitate si copii nu o taratura de doi bani pe care a marlito toata comuna. Afara cu excrocii, curvele si vagabonzii.

  • Ei na b..o,u.l,e!Gata!Te duci acasa…r,ă.p,ă.,n.os,u.l.e!Oricum ai fost cel mai t.â,m,p,,i.t primar pe care l-am cunoscut….p,r,,o,,s.t. ca m.,ă,t.a!Permis din câte stiu eu nu ai….greu de tine!

  • Doamno, cum iti permiti sa vb asa despre mama lui? O cunosti , ai vazut o in viata ta? Sau vrei sa spun eu cine ai fost tu in Italia, credeam ca ti a ramas mininul de bun simt dar m am inselat.Daca vrei sa ti deschid dosarul tau spune mi! Proasta esti tu din cate se vede!

  • Rapanoasa esti tu „doamna” de 2 lei, curvo si hoato care ai furat de la toti romanii din italia.ai terminat acolo si te ai mutat in ro.mai achitati datoriile scroafo .

Adauga un comentariu