Actualitate

Un preot catolic sfintit la Iasi va studia la Vatican

Publicat: 26 iun. 2016
1

Preasfintitul (PS) Petru Gherghel, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iasi a decis sa-l trimita in misiune pe parintele Romeo Neculai, sfintit preot la Iasi, în anul 2005, sa studieze dreptul canonic în cadrul Universitatii Pontificale Lateran de la Vatican. De reliefat ca, in Codul de Drept Canonic, promulgat de sfântul parinte papa Ioan Paul al II-lea, se aminteste ca atunci când binele diecezei sau, si mai mult, al Bisericii întregi pretinde aceasta, episcopul diecezan „trebuie sa trimita la universitatile sau facultatile ecleziastice tineri, clerici si calugari care se remarca prin caracter, virtute si capacitate intelectuala” pentru „a aprofunda disciplinele sacre sau conexe cu cele sacre”.

Citeste si: Ceremonie religioasa impresionanta la Catedrala Romano-Catolica din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

„Acest lucru bun pentru viitorul Bisericii locale si universale se întâmpla si în Dieceza de Iasi. A devenit deja o traditie ca preoti tineri din Dieceza noastra sa fie trimisi la Roma pentru a aprofunda în institutii pontificale «adevarurile ce sunt cuprinse în cuvântul lui Dumnezeu, scris sau transmis prin Traditie, adica în unicul tezaur al credintei încredintat Bisericii».

Citeste si: Miracolul din curtea unei faimoase BISERICI din centrul Iasului. Mii de COPII au plans de FERICIRE cand au vazut cine sunt PERSONAJELE – GALERIE FOTO

Printre cei care au fost trimisi în Cetatea eterna pentru aprofundarea studiilor este si parintele Romeo Neculai. Originar din Tamaseni – judetul Neamt, sfintit preot la Iasi, în anul 2005, dupa ce si-a dedicat primii ani de preotie slujirii semenilor sai, mai întâi în Parohia «Fericitul Ieremia Valahul» din Roman si apoi în Parohia «Sfânta Tereza» din Onesti, parintele Romeo a primit o noua misiune din partea episcopului Petru Gherghel: sa studieze dreptul canonic în cadrul Universitatii Pontificale Lateran”, arata Pr. Laurentiu Dancuta.

De precizat ca, parintele Romeo a ajuns la Roma în anul 2010 si a parcurs cu pasiunea toate cursurile si seminariile necesare pentru a obtine încununarea oficiala a muncii si a studiilor sale. Astfel, dupa ce în anul 2013 a obtinut licenta în drept canonic, în ziua de 23 iunie 2016 parintelui Romeo Neculai, într-un solemn si emotionant cadru academic, i-a fost conferit titlul de doctor în drept canonic.

Citeste si: Astazi este aniversat, la Catedrala Catolica din Iasi, PS Episcop Petru Gherghel
Adauga un comentariu