Eveniment-Social

Un parlamentar PSD ii umileste pe profesorii ieseni – FOTO

Publicat: 14 oct. 2012
1

@ Initiativa unui parlamentar provoaca nemultumirea si indignarea profesorilor si a sindicalistilor ieseni @ Astfel, proiectul legislativ al deputatului PSD, Mircia Giurgiu, ce prevede ca toate cadrele didactice sa primeasca, anual, suma de doua mii lei pentru a-si cumpara haine, este privita ca o umilinta

O noua situatie umilitoare si penibila in care sunt pusi profesorii ieseni. Astfel, initiativa deputatului Partidului Social Democrat (PSD), Mircia Giurgiu, ca anual, un cadru didactic sa primeasca de la stat cate doua mii lei pentru a-si cumpara haine, este considerata umilitoare de catre acestia. „Nici nu vreau sa comentez o asemenea initiativa… Eu vreau sa va spun ca nu ar trebui sa fim judecati, ca si profesori, dupa felul in care aratam si ne imbracam si ca este relevant felul in care gandim si performantele pe care le avem. In concluzie, este un lucru umilitor ceea ce propune demnitarul”, a precizat reputatul profesor Andu Ouatu, de la Colegiul National. Pe de alta parte, alti dascali sunt si mai duri in afirmatii atunci cand vine vorba de acest lucru. „Este o bataie de joc, in adevaratul sens al cuvantului. Noi, ca profesori, nu cersim nimic si ne facem datoria cu onoare. Cred si eu, in conditiile in care parlamentarii si-au votat salarii uriase si beneficii nesimtite ca ne trateaza in asemenea hal… Este un afront ce face acest deputat! Politicienii ar trebui sa gaseasca solutii pentru  a avea salarii decente in urma muncii pe care o depunem. Este incredibil modul in care suntem priviti de catre parlamentari”, considera Corina Degeratu, profesor. Nici sindicalistii nu privesc cu ochi buni o asemenea abordare. „Eu stiu ca e o situatie dificila financiara pentru colegii nostri si chiar au fost unii dintre ei care mi-au propus acest lucru. Totusi, dupa ce a fost anulata legea nr. 315 din 2006, privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii activitatii didactice, in invatamantul preuniversitar, tocmai pentru pregatirea noastra, acum, vine acest proiect pe care nu-l pot comenta si care este un lucru umilitor… Ma astept ca, in viitorul apropiat, sa existe propunerea reintroducerii cartelei, ca in perioada interbelica, pentru achizitionare de mancare! Eu cred ca ar fi normal ca salariul unui cadru didactic sa fie decent astfel incat sa-i permita un trai normal”, a declarat si Violeta Amariei, liderul Aliantei Sindicale Gheorghe Asachi.
Comentarii
  • A mai fost candva exact aceeasi idee, respinsa cu aceeasi indignare. Prostii uita repede, deci persista si insista. De ce nu se acorda salarii normale? (Nu spun ‘decente’ pentru ca definitia decentei difera mult, in functie de salar!)

  • Clar, fereasca Sfantu’ sa ajunga prostul in functie si sa se creada mare… de ce nu ar include cei doua mii de lei in salariu, in fiecare luna? Are ea habar cat munceste un profesor si cu cat este platit lunar? Dar, probabil, e nevoita sa umileasca pe altii ca sa simta el ca e parlamentar!!

  • nu le dati nimic ca nu merita cind o sa dati salarii decente la toate categoriile din tara atunci sa le dati nu merita la ce generatii de retardati ies de pe bancile scolii si asa la cit muncesc e prea mult uite la ei sunt jigniti Da ore eu ca parinte nu sunt jignit ca va facti orele in bataie de joc?

    • Dupa cum scrii se vede ca esti analfabet asa ca nu mai judeca profesorii bai loaza. La scoaaaaaaaala analfabetule! Rusineeeeeeee! Nu-ti mai da cu parerea pe forumuri ca te faci de ras.

    • Domnule sau Doamna „parinte”, cineva tare intelept spunea:”Intotdeauna sa te feresti sa stai in fata taurului, in spatele calului si in orice parte a prostului”.

  • dar cei care muncesc cu adevarat in tara asta au dreptul la salarii din care sa traiasca decent? dupa voi decent trebuie sa traiasca doar profesorii magistratii securistii politia pe scurt cei care nu produc nimic !!!!!!!!!

Adauga un comentariu