Eveniment-Social

Un parlamentar infractor a dat tunul vietii in comuna unde sotia este primar – FOTO

Publicat: 24 aug. 2014

@ Un bun public a fost confiscat in totalitate de un baron local al PSD in judetul Iasi @ Un individ condamnat la puscarie si anchetat de Directia Nationala Anticoruptie a pus mana in mod suspect pe un bun al statului aflat la marginea drumului european @ Timp de ani de zile a platit statului o suma derizorie, insa a obtinut profituri substantiale in urma afacerii @ Au trecut ani de zile si nimeni nu a luat nicio masura

Un bun public a intrat de cativa ani pe mana unui baron local PSD si de atunci acesta face tot posibilul sa nu-i scape din mana deoarece ii aduce profit. A subjugat o intreaga localitate, a lasat urmasi pe mosie si a pus mana pe tot ceea ce era mai bun. Acesta este Sorin Lazar, actual senator PSD de Iasi, fost primar al comunei Strunga si actual baron local.

Citeste si: Culcusul unui pui de baron PSD – FOTO

Cat timp a fost primar, Lazar a instaurat teroarea in localitate. Timp de trei mandate, acesta a condus primaria din Strunga fara sa-i pese ca incalca legea, ca-si bate joc de oameni si sa-si insuseasca bunul public prin tot felul de metode. Asa a facut si cu iazul din localitatea Habasesti. A trucat o licitatie si a intrat in posesia iazului de 2,5 hectare din Strunga. Nu a contat ca el era primar si tot el a luat luciul de apa. Cine sa-l verifice tocmai pe el? Si asa a reusit sa intre in posesia iazului, platind doar 500 de lei amarati pe an, in vreme ce pescarii care vor sa se bucure de acest sport trebuie sa plateasca 50 lei pe zi. Altfel spus, isi scoate foarte usor banii. Au trecut ani de zile de atunci si nu s-a schimbat nimic. Dimpotriva, cei din Strunga tainuie si acum modul prin care fostul primar a pus mana pe iaz. Chiar daca intre timp a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si este anchetat de procurori intr-un alt caz de coruptie, povestea concesionarii iazului ramane in continuare un mister.

Ani de frauda

Pentru Lazar treaba a fost cat se poate de simpla. La iaz se poate ajunge direct de pe drumul european 583 si este frecventat de multi pescari. Si uite asa, lucrurile au fost si mai simple. Lazar a avut grija sa emita o hotarare de Consiliu Local prin care a decis concesionarea luciului de apa, luata ulterior tot de el la un pret de doar doua sute lei pe hectar. Totul s-a intamplat in 2003 si nicio autoritate nu s-a sesizat pentru a verifica aceasta afacere. Desi fapta de coruptie este evidenta, acesta nu a patit nimic pentru golania facuta. Desi legea a fost clara, iar un primar nu are voie sa emita un act prin care isi insuseste un bun public, la Strunga lucrurile au stat exact invers. Fostul primar a semnat un contract de concesionare pentru un teren al Primariei Strunga cu cetateanul Sorin Lazar si astfel a intrat sub incidenta articolului 76 din Legea 131/2003. S-a intamplat ceva? Nimic. Chiar daca oamenii din zona stiu povestea, nimeni nu pare sa ia vreo masura.

Citeste si: Senatorul Sorin Lazar condamnat la INCHISOARE

Ce pot sa va spun? Nu s-a dat nicio hotarare in ultimii ani privind iazul. Lucrurile au ramas la fel de clare de pe vrema cand Sorin Lazar era aici. Totul a ramas la fel si nu s-a schimbat nimic. In mandatul actual nu s-a schimbat nimic. Probabil l-a luat pe 49 de ani ca altfel se agita el cumva sa-si prelungeasca intelegerea„, a spus un localnic din zona comunei Strunga.

Primarita refuza sa respecte legea

Chestionata de reporterii BUNA ZIUA IASI in legatura cu aceasta chestiune, Mariana Lazar, sotia parlamentarului si in acelasi timp primar al localitatii, nu a dat prea multe detalii. Ba chiar a incercat sa se scuze pentru ca nu are cum sa ofere informatii. Ce are de ascuns familia Lazar in toata aceasta situatie? Oare ca actualul senator a pus mana pe un bun public fara prea mari eforturi? „Avem situatia facuta, pe care o vom pune la dispozitie. Sunt destui concesionari in zona. Va intereseaza ce are sotul meu? O sa vad care este baza legala si o sa consult un jurist. Sa vad ce documente pot da public si care nu„, a spus Mariana Lazar, primarul comunei Strunga. Actualul senator PSD nu a raspuns apelurilor telefonice efectuate de reporterii BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia de fata.

Citeste si: Inca un dosar penal pentru senatorul iesean Sorin Lazar

Lazar are insa si alte probleme. A fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru conflict de interese, insa va ajunge dupa gratii doar daca nu va respecta o serie de reguli impuse de instanta. A fost condamnat dupa ce si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar si a prejudiciat statul roman. Ulterior, Directia Nationala Anticoruptie l-a pus sub acuzare pentru abuz in serviciu. In calitate de primar al comunei Strunga a dispus aprobarea fara baza legala a platii unor sume de bani catre diverse persoane.
Comentarii
 • Nu este singurul vedeti hotul de Vasile Cretu a luat muntele MAGURA 60/Ha fara sa plateasca[zisla cuta] 1 cent impozit de 24 ani Primariei.Pe munte Hotu sia instalat fratii cu STINA.Suventie ridicata =1.mil euro ?.Astia sint cei care formeaza lumea moderna si sint protejati, oameni corecti trebuie sa moara in chinuri, sau inecati ca sobolani cum spunea un imbecil politic central.

 • Verificati domnilor de la primarie pe ceia ce nau autorizatie de constructie si crasmele mizera
  bile ,baga marfa si bautura fara acte mai ales la noi la Habasesti si in tota comuna si sa cred mari patroni.Ce bautura contafacuta si fara acte si ei se imbogatatsc si au facut de pe urma amaritilor case.

 • A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA!EU AS DA IN JUDECATA PE ACEST ZIARIST!
  DOAMNA A FOST PROFESOARA MEA,AS DA CU TOTI
  DE PAMANT!!!ZIARISTULE DE CE NU POZEZI SI APARTAMENTUL FAMILIEI LAZAR DIN STRUNGA, DACA ERA ASA CUM SPUNETI VOI NU-I VOTA NIMENI.NEMERNICILOR!!!SUNT DESTUI IN COMUNA CARE AU FURAT SI PE VREMEA LUI CEASCA ,AU VILE ETC,AU PAMANT DIN SALARII MODESTE,CUM????
  FAC O SPONSORIZARE PENTRU D-VOASTRA SI VA AJUT SA-I DATI IN JUDECATA.TRIMTETI CONTROALE LA TOTI JEGOSII DIN COMUNA CARE FAC EVAZIUNE SI SE IMBOGATESC, NU VA FIE MILA CA NU MERITA!PUNETI CONTROALE SI LA CEI DIN PRIMARIE CARE SE COMPORTA URAT CU OAMENII DIN COMUNA SI VA SABOTEAZA!!!MULT SUCCES!!!!!!

 • DATII TATA 20 DE GK DE INSECTICID SI I-ATI TRAS-O IN CIOC , cIT E EL DE BARON DACA NU RESPECTA OAMENII . fACETI DREPTATE SINGURI CE E ASA DE GREU

Adauga un comentariu