Actualitate

Un nou valoros proiect european derulat de Liceul Vasile Alecsandri din Iasi – FOTO

Publicat: 25 sept. 2016
1

În perioada 26-30 septembrie 2016, la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Iasi vor avea loc activitati de predare-învatare, în cadrul proiectului european Erasmus + „Sustainability: Towards the Appreciation of Resources”, co-finantat de Comisia Europeana (CE) si aprobat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). La activitati vor participa, alaturi de institutia ieseana de prestigiu, elevi si profesori din Italia, Turcia, Franta si Cehia.

Citeste si:  Proiect european inedit pentru sute de elevi dezavantajati din Iasi

„Profesorii din echipa gazda au proiectat ateliere pe tema sustenabilitatii, concursuri de produse realizate din materiale biodegradabile, crearea unui calendar de catre elevi, care sa contina date si evenimente importante legate de natura, întreceri sportive si evenimente culturalartistice, menite sa familiarizeze invitatii cu specificul culturii românesti. O zi importanta, cu încarcatura emotionala, va fi miercuri, 28 septembrie 2016, când elevii din cele cinci tari partenere îsi vor prezenta proiectele, la care au lucrat timp de câteva luni, cu tema «Hard and Soft Skills». Un aspect principal din proiectul elevilor din România este comunicarea, o calitate soft, pe care ar trebui sa o cultivam cu totii. Experienta europeana acumulata ca urmare a derularii proiectului Erasmus+ S.T.A.R. se doreste a fi un suport pentru noi perspective, un punct de plecare pentru alte oportunitati care sa le întareasca elevilor participanti sentimentul apartenentei la marea familie europeana din care facem parte si sa îi determine sa fie din ce în ce mai competitivi si mai pregatiti pentru provocarile lumii contemporane”, a transmis prof. Mihaela Manolache, coordonatorul proiectului.

Citeste si:  Proiect School Media Center derulat de Liceul Vasile Alecsandri Iasi

Citeste si:  Eveniment pentru viitorul absolventilor, organizat de Liceul Alecsandri din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO
Comentarii
  • Am crezut ca prostana de POpa -ce nu a mai prins un mandat va fi facut rost de un proiwect, dar nu e asa. Muhaiaua isi plimba bucile tot prin politica, ca asa’i mai usor si mai banos.

Adauga un comentariu