Magazin

Un nou trend in randul tinerilor – „Cleansing reduction”

Publicat: 06 iun. 2013
1

Zilele in care faceam dus in fiecare zi ar putea deveni de domeniul trecutului, tinand cont ca un nou trend, denumit „cleansing reduction” (nr. reducerea curatenie), devine tot mai popular in randul tinerilor, comenteaza Daily Mail.

Potrivit cotridianului britanic, in loc sa se spele zilnic, sustinatorii acestui stil de viata se spala o data sau cel mult de doua ori pe saptamana. Adeptii trendului „cleansing reduction” sunt de parere ca acest obicei ii face chiar mai sanatosi, deoarece, atunci cand ne spalam prea des, pielea si firele de par sufera, nivelul de grasimi naturale ale organismului reducandu-se considerabil.

Mai mult, „cleansing reduction” castiga tot mai mult teren in randul tinerilor. Daily Mail scrie ca un studiu recent realizat de o firma de cercetari de piata arata ca 41% dintre barbatii din Regatul Unit si 33% dintre femei nu isi fac dus in fiecare zi. Rezultatele studiului mai arata ca 12% dintre respondenti au declarat ca fac dus o data pe saptamana.

„Un dus pe saptamana era considerat mai mult decat suficient cu un secol in urma“, explica sociologul Elizabeth Lancaster. Specialista este de parere ca baile zilnice fac parte din rutina si s-au transformat din optiuni proprii in actiuni vitale. In timp ce dermatologii sunt preocupati de efectele pe care acest trend le-ar putea provoca, promotorii campaniilor de mediu sustin miscarea „cleansing reduction“.

Ei cred ca, prin micsorarea duratei de timp petrecuta la dus, oamenii ar putea aduce beneficii mediului inconjurator. In acest sens, o organizatie non guvernamentala incurajeaza acest trend, explicand ca „diminuarea cantitatilor de apa si energie consumate ar putea preveni incalzirea globala“.

Sursa: gandul.info
Comentarii
  • Sandule, tu nu esti vinovat, tu esti doar un produs rezultat din imperecherea a doua jigodii: tatatu si mata. Ei sunt adevaratii vinovati din cauza carora tre sa citim noi frustrarile jigodiilor ca tine. Amandoi ar trebui castrati de fata cu tine, ca sa suferi si tu, si sa nu mai apara pe lumea asta slugi ordinare precum domnia ta !!!

Adauga un comentariu