National

Un nou tip de impozit forfetar ar putea fi introdus din 2016

Publicat: 04 ian. 2016
1

In 2016, in legislatia fiscala romaneasca ar putea fi introdus un nou impozit, potrivit unui proiect de lege aflat pe ordinea de zi a senatorilor.

Practic, este vorba despre fostul impozit forfetar, care ar urma sa se aplice, conform documentului, pentru hotelurile, barurile si restaurantele cu o cifra de afaceri anuala neta de pana la 5 milioane de euro si un numar mediu anual de salariati mai mic sau egal cu 250, explica avocatnet.ro.

Potrivit proiectului de lege, contribuabilii vor trebui sa aiba inscrisa in actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principala sau secundara, una dintre urmatoarele activitati corespunzatoare codurilor CAEN:

    5510-,,Hoteluri si alte facilitati de cazare similare”;

    5520-,,Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata”;

    5530-,,Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere’’;

    5590-,,Alte servicii de cazare”;

    5610-,,Restaurante’’;

    5621-,,Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente”;

    5629-,,Alte servicii de alimentatie n.c.a.”;

    5630-,,Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”.

De asemenea, contribuabilii vor trebui sa realizeze, conform datelor din situatiile financiare anuale/ raportarile contabile anuale, o cifra de afaceri anuala neta de pana la 5 milioane de euro, echivalentul in lei.

O alta conditie care trebuie indeplinita este ca persoanele juridice sa aiba o pondere, in total venituri, de peste 70%, a veniturilor obtinute din desfasurarea activitatilor corespunzatoare codurilor CAEN mentionate anterior.
Adauga un comentariu