National

Un nou spital face prelevari de organe de la 1 iulie

Publicat: 28 mai 2014
1

Incepand cu data de 1 iulie, medicii de la Spitalul Judetean de UrgentaSfantul Ioan cel Nou” din Suceava vor putea face prelevari de organe. Potrivit directorului medical, Tiberius Bradatan, spitalul a primit, pentru inceput, o finantare de 60.000 de lei pentru derularea programului de transplant.

Citeste si Familia unei paciente a luat aceasta decizie chiar inainte de deces

El a spus ca Ministerul Sanatatii a acreditat spitalul pentru activitatea de prelevare de organe ca urmare a amplelor investitii in renovarea si dotarea cu echipamente a sectiilor, inclusiv a celei de Anestezie si Terapie Intensiva. In 2013, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Suceava a decontat aproximativ un milion de lei pentru tratamentul starii post-transplant. De aceste fonduri au beneficiat 56 de pacienti, potrivit realitatea.net.
Comentarii
  • Stam foarte bine la acest capitol,primii in Europa. Cu respectul pentru viata stam mai prost,nu ne dam silinta sa facem tot ce trebuie sa salvam oamenii,aplicandu-le tratamentele cele mai bune. Ii taiem de vii,le luam organele si le dam celor care platesc mai mult.

Adauga un comentariu