Eveniment-Social

Un nou protopopiat in judetul Iasi

Publicat: 25 apr. 2012
1

Inalt Preasfintitul (IPS) Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, continua sa faca curatenie in randul fetelor bisericesti din judetul Iasi. Ieri, in cadrul ultimei sedinte clerical-administrative de la Mitropolie a fost infiintat Protopopiatul Iasi – 3, entitate ce va avea in subordine lacasuri de cult din sudul judetului, din localitati precum Letcani sau Podu Iloaiei, dar si toate manastirile. In plus, vor fi cuprinse si biserici din Protopopiatul 1 si 2. Persoana desemnata sa coordoneze nou-infiintata entitate este pr. dr. Mihail Rosu, preotul paroh de la Pocreaca. In spatele acestei decizii a IPS Teofan sta o posibila inlaturare a preotului Vilie Dorosinca, aflat la sefia Protopopiatului 2. Pe de alta parte, prin aceasta masura este diminuata si influenta preotului Toma Gradinaciuc, cel care administreaza Protopopiatul 1.
Mihail Rosu este doctor in Teologie, dar si absolvent a doua facultati, fiind foarte bine vazut la nivelul conducerii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei datorita activitatii exemplare la nivel bisericesc.
Comentarii
  • Protopopiatul 3 Iasi a fost infiintat la propunerea pr.Vilie Dorosinca din cauza numarului mare de parohii pe care le avea in subordine!Informeazate mai bine d-le ziarist!

  • La parohia din Bohotin cand se ajunge cu reorganizarea? Poate vede cineva din fetele bisericesti ce se intampla acolo…din domnisoare si „doamnele” bine scapa doar care cele…care… fug tare!

  • Foarte bine venita propunerea parintelui protopop.
    Este de remarcat faptul ca Inalt Prea Sfintia Sa, Teofan, a inceput curatenia. Era si timpul.
    Nu vreau sa se supere Sfintia Sa, dar cred ca si parintele Dorosinca e obosit si ar trebui sa fie menajat si sa instaleze pe cineva mai tanar. Sunt atatia preoti tineri bine pregatiti, cu o conduita ireprosabila si care nu sunt „exploatati” la adevarata lor valoare. Este nevoie uneori sa recunoastem ca anumite probleme de actualitate ne depasesc.O spun in cunostinta de cauza. Sunt pensionar si recunosc sincer ca altele sunt problemele in ziua de azi. Fara sa se supere pe mine cineva, trebuie sa punem tinerii la treaba. Au si studii, sunt si vrednici, vad realitatea de azi. Toata stima si respectul pentru Inalt Prea Sfintia Sa Teofan. Avem convingerea ca va reusi sa faca o triere si va gasi solutii ca Biserica noastra sa fie condusa de oameni capabili.

  • FELICITARI PARINTELUI MIHAIL ROSU. SUNTEM FOARTE MANDRI CA A FOST ALES PROTOPOP. UN OM FOARTE BUN, FOARTE DESTEPT. A FOST UN OM DE CINSTE LA PAROHIA NOASTRA.

Adauga un comentariu